ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος κύκλος επιταγής ακρίβειας – Πάνω από 2 δισ. ο λογαριασμός  των επιδοτήσεων 

Νέος κύκλος επιταγής ακρίβειας – Πάνω από 2 δισ. ο λογαριασμός  των επιδοτήσεων 

Ακρίβεια…Ακρίβεια…Ακρίβεια… είναι η λέξη που απασχολεί σύσσωμο το Οικονομικό επιτελείο και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την τοποθέτησε στη κορυφή των προβλημάτων στην οικονομία. Από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης. η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω άμεσων επιδοτήσεων σε ευαίσθητες οικονομικές ομάδες να σβήσει τη φωτιά. Παρόλα αυτά η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει με νέες ανατιμήσεις να είναι προ των πυλών και ένα νέο έκτακτο πακέτο μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες  να είναι πάνω στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης εκτίμησε χθες ότι ότι με τις τρέχουσες τιμές φυσικού αερίου μπορεί να δημιουργηθεί ένα χώρος 700 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το έτος αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου στις αρχές του χρόνου καθώς παραμονεύουν οι αβεβαιότητες ενός ολόκληρου έτους.  

Η νέα παρέμβαση που σχεδιάζεται που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα είναι μια νέα επιταγή ακρίβειας, η οποία θα είναι μάλιστα η τρίτη σε σειρά καθώς ανάλογη δόθηκε τόσο το προηγούμενο Πάσχα όσο και τα Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο θα ενεργοποιηθεί και το MarketPass με τους δικαιούχους να λαμβάνουν τα ποσά ενίσχυσης μέσα στο πρώτο 10ημερο του Μαρτίου. Συνολικά προς τις ευαισθητες κοινωνικά ομάδες για την ενίσχυση του εισοδήματος τους άμεσα θα έχουν δοθεί περίπου 2 δισ. ευρώ και ο λογαριασμός ανεβαίνει εάν προσθέσουμε και το κονδύλι που δόθηκε για τα δύο fuel pass.

Ξεκάθαρη εικόνα πάντως αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες και κυρίως προς τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς τότε κλείνει ο προϋπολογισμός του 2022, ενώ τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου η ΕΛΣΤΑΤ θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας του περασμένου έτους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΙΟΒΕ: Βλέπει ανάπτυξη 1,4% φέτος και επενδυτική βαθμίδα το β΄ εξάμηνο

Η λίστα των μέτρων για την ακρίβεια: Ο σχεδιασμός και το timing

Market Pass: Όλες οι λεπτομέρειες – Στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου η πρώτη πληρωμή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News