Business & Finance Πέμπτη 12/01/2023, 12:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Στα 19,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Χρηματιστηριακή

Jumbo: Στα 19,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Χρηματιστηριακή

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Jumbo, από τα 17,2 ευρώ στα 19,5 ευρώ, προχωρά η Eurobank Χρηματιστηριακή, έπειτα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της εταιρείας, κατά 10-14%. Η χρηματιστηριακή επιβεβαιώνει τη σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει για τον τίτλο. 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το momentum της Jumbo διατηρείται, με την εταιρεία να αναμένεται να εμφανίσει αύξηση άνω του 6% στα λειτουργικά κέρδη για το 2022, έχοντας διαχειριστεί το περίπλοκο περιβάλλον εξαιρετικά καλά.

Ειδικότερα, η αύξηση των πωλήσεων κατά 14% στο σύνολο του έτους ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης (+5%) και των αναλυτών (+7%), ενώ η αύξηση των EBITDA κατά 9% στο εννεάμηνο χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή, με φόντο δυσμενείς παράγοντες όπως οι πιέσεις στο κόστος και στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις της Eurobank Χρηματιστηριακή, η Jumbo αναμένεται να εμφανίσει αύξηση των EBITDA άνω του 6% στο σύνολο του 2022, με τα λειτουργικά κέρδη να είναι τουλάχιστον 25% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019.

Για το 2023 αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κερδών, με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 330 εκατ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Jumbo: Άλμα 22% στις πωλήσεις τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News