ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέοι χώροι γραφείων στο κέντρο του Πειραιά από Orilina Properties

Νέοι χώροι γραφείων στο κέντρο του Πειραιά από Orilina Properties

Τη µετατροπή τριών ορόφων στο εµβληµατικό νεοκλασικό κτίριο «Ρολόι» στο κέντρο του Πειραιά, στη συµβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Τσαµαδού, σε πολυτελή κτίρια γραφείων, προωθεί αυτήν την περίοδο η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, συµφερόντων της Brevan Howard και του επενδυτή κ. Τρύφωνα Νάτση. Η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση των τριών ορόφων, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.µ., στο εν λόγω ακίνητο πριν από µερικούς µήνες και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή τους.

Στο παρελθόν, το εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο µε την επωνυµία «Παρθενών», ενώ βρίσκεται σε πολύ επίκαιρο σηµείο, µόλις 100 µέτρα από τον Πύργο Πειραιά και µε είσοδο στον σταθµό τρένου του ΗΣΑΠ. Μαζί µε την εν λόγω επένδυση, η Orilina Properties δαπάνησε συνολικά 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτων κατά το πρώτο εξάµηνο του 2022, εκ των οποίων 0,27 εκατ. ευρώ αφορούσαν βελτιώσεις υφιστάµενων κτιρίων του χαρτοφυλακίου της, συνολικής αξίας 96 εκατ. ευρώ.

Υπενθυµίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε και στην εξαγορά δύο οικοπέδων, όµορα του εµπορικού κέντρου της Lamda Development, Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου εµπορικού πάρκου κι ενός κτιρίου γραφείων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την αξιοποίηση των δύο επιµέρους εκτάσεων, συνολικής επιφάνειας 72 στρεµµάτων, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για τη µεγαλύτερη εξ αυτών, επιφάνειας 61,4 στρεµµάτων, οι δύο εταιρείες έχουν συµφωνήσει την επένδυση 22 εκατ. ευρώ (µαζί µε το κόστος αγοράς της γης) για τη δηµιουργία ενός εµπορικού πάρκου, όπου θα συγκεντρωθούν εµπορικές αλυσίδες σε ακίνητα µεγάλης επιφάνειας. Στη συγκεκριµένη επένδυση, η Orilina Properties θα συµµετάσχει µε 80% και η Lamda µε 20%. Αντίστοιχα, στο µικρότερο οικόπεδο, µεγέθους 10,7 στρεµµάτων, το οποίο θα αποκτηθεί εξ ολοκλήρου από την Orilina, σχεδιάζεται επένδυση 3 εκατ. ευρώ (µαζί µε το κόστος της γης) για την ανάπτυξη ενός κτιρίουγραφείων.

Παράλληλα, η διοίκηση της Orilina έχει υπογράψει και µνηµόνιο συνεργασίας µε τη Lamda Development, µε αντικείµενο την απόκτηση δικαιώµατος επί έκτασης 5,79 στρεµµάτων στο ακίνητο του Ελληνικού. Σε αυτήν, η Orilina σχεδιάζει την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήµατος επιφάνειας 4.565 τ.µ. κι ενός ακόµα κτιρίου 1.225 τ.µ., το οποίο θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων, όπως επίσης και πώλησης προϊόντων συναφών µε την εστίαση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Real estate: Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην αγορά γραφείων το 2022

Real estate: Στα σκαριά τα εμπορικά κέντρα νέα γενιάς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News