Business & Finance Σάββατο 2/01/2021, 06:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή

Ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, δυνατότητα λειτουργίας αυτή την Κυριακή έχουν τα καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και των συνεργείων αυτοκινήτων. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων(όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία) μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00. Εξαίρεση τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διανομής προϊόντω(delivery), για τα οποία επιτρέπεται η λειτουργία έως τη 1.00.

Εντός των καταστημάτων θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα,

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Για την πρώτη Κυριακή του έτους, έχουν ανακοινώσει πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Μασούτης, ενώ τα ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News