Business & Finance Πέμπτη 22/12/2022, 18:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Δημόσια πρόταση από την οικογένεια Γεράρδου για το 100% των μετοχών

Πλαίσιο: Δημόσια πρόταση από την οικογένεια Γεράρδου για το 100% των μετοχών

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Πλαίσιο προχώρησε ο ιδρυτής, βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος.

Η δημόσια πρόταση γίνεται από τον κ. Γιώργο Γεράρδο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πλαίσιο κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο που κατέχουν αθροιστικά το 82,18% της Πλαίσιο και ειδικότερα 66,71% ο πρώτος και 15,47% ο δεύτερος. 

To προσφερόμενο τίμημα για τις μετοχές που δεν κατέχουν διαμορφώνεται σε 4,58 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται πως η μετοχή της Πλαίσιο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στα 3,15 ευρώ. Η μέση σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής («ΜΣΧΤ») κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε 3,17 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή της οικογένειας Γεράρδου αποδίδεται στο ότι η πραγματική αποτίμηση της εταιρείας δεν αντικατοπτρίζεται στο ταμπλό του Χρηματιστήριου, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη άντλησης κεφαλαίων, ενώ τα διαχειριστικά κόστη για την παραμονή σε οργανωμένη αγορά παραμένουν υψηλά.

Δείτε την ανακοίνωση της Δημόσιας Πρότασης

Δείτε την Έκθεση Αποτίμησης της Πλαίσιο

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πλαίσιο: Στα 192,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄ εξάμηνο του 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News