ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιανεμπόριο: Παρατείνεται το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε τρόφιμα και καύσιμα

Λιανεμπόριο: Παρατείνεται το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε τρόφιμα και καύσιμα

Για ένα ακόμη εξάμηνο, έως την 30ή Ιουνίου 2023 παρατείνεται η ρύθμιση για τους περιορισμούς στο περιθώριο κέρδους σε τρόφιμα, καύσιμα, δημητριακά και άλλα. Τούτο προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση περί συγκεκριμένων περιθωρίων κέρδους ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα για τα παραπάνω προϊόντα απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους παραμένει και για την περίπτωση των καυσόξυλων και εν γένει στερεών καυσίμων. Για την εν λόγω κατηγορία προϊόντων απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα ή όγκο βάρους (ανάλογα με τον τρόπο πώλησής τους) υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα ή όγκο βάρους  πριν από την 1η Νοεμβρίου 2021.

Τέλος, το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους παραμένει και για τις συσκευές που πωλούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή» μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News