Business & Finance Πέμπτη 15/12/2022, 11:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφοί Κορδέλλου: Στα 40 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις εννεαμήνου

Αφοί Κορδέλλου: Στα 40 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις εννεαμήνου

Oι πωλήσεις του εννιαμήνου της Αφοί Κορδέλλου ανήλθαν σε 40,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αναμενόμενη διόρθωση των διεθνών τιμών του χάλυβα, ύστερα από τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν τους πρώτους μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του μικτού περιθωρίου κατά το Γ΄ τρίμηνο του έτους και τον περιορισμό της κερδοφορίας.

Παρά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στις αγορές η οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, η Εταιρεία διατηρεί τον κύκλο εργασιών της στα υψηλά επίπεδα του 2021, πετυχαίνοντας παράλληλα αξιόλογη κερδοφορία.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου 01.01 – 30.09.2022, καθώς και αυτά του Γ’ τριμήνου 2022 είναι τα εξής: 

Αφοί Κορδέλλου: Στα 40 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις εννεαμήνου-1

Η κεφαλαιακή θέση της Εταιρείας στο 9μηνο 2022 εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης συσσωρευμένης κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια, ενώ η δανειακή θέση δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2022. 

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν άμεσα. Αντίθετα, η αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, η οποία επιβαρύνει το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού, λειτουργεί ανασταλτικά στην πραγματοποίηση επενδύσεων.

Η Εταιρεία δεν πραγματοποιεί πλέον αγορές από την Ουκρανία, αλλά χρησιμοποιεί εναλλακτικούς προμηθευτές διασφαλίζοντας τον ομαλό εφοδιασμό της.

Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αναμένεται δυναμική αύξηση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που αφορούν στο ύψος ανεκτέλεστων έργων, τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών επενδύσεων, μέσα από την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, η οποία και θα έχει έντονα θετική επίπτωση στην Ελληνική Οικονομία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εταιρείας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News