Business & Finance Τρίτη 13/12/2022, 19:26
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Πρόταση από την Strix για ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων με τη συμμετοχή της στην Attica

MIG: Πρόταση από την Strix για ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων με τη συμμετοχή της στην Attica

Πρόταση ανταλλαγής του συνόλου των ομολογιακών δανείων της Marfin Investment Group με τη συμμετοχή της στην Attica (79,38%), δέχθηκε η MIG από την Strix Holdings, με στόχο την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της €443,8 εκατ.

Συγκεκριμένα:

H «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι σήμερα (13.12.2022) έγινε αποδέκτης πρότασης από την εταιρία «STRIX Holdings L.P.», ομολογιούχο – κάτοχο του συνόλου των ομολογιών α) του από 14.5.2021 κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας σημερινού ανεξόφλητου υπολοίπου €282,9 εκ. και β) του από 31.7.2017 μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας σημερινού ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους €160,8 εκ., για την ανταλλαγή του συνόλου των ως άνω ομολογιών κυριότητός της και έκδοσης της Εταιρίας, με το σύνολο της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της Εταιρίας στην «ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η ATTICA»), ήτοι 22.241.173 μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,31% του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA, τις οποίες κατέχει άμεσα η Εταιρία, και του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής «MIG SHIPPING S.A.», η οποία κατέχει 149.072.510 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 69,07% του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA. Οι επιμέρους όροι της πρότασης περιλαμβάνουν τον επιβεβαιωτικό νομικό και οικονομικό έλεγχο της «MIG SHIPPING S.A.», την κατά νόμον απαιτούμενη έγκριση της συναλλαγής από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού και τη χορήγηση περιόδου αποκλειστικότητας έως την 30.6.2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε σημερινή συνεδρίαση αποδέχθηκε την ανωτέρω πρόταση και αποφάσισε την άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Η οριστική συμφωνία θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας η Εταιρία θα προβεί σε ακύρωση των ιδίων ομολογιών που θα αποκτήσει με αποτέλεσμα την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ύψους €443,8 εκατ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News