Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 15:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά η ΑΜΚ της Attica Bank

Με αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά η ΑΜΚ της Attica Bank

Mε αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της Attica Bank θα πραγματοποιηθεί η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους 473 εκατ. ευρώ που καλείται να εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου. 

Η ΑΜΚ θα υλοποιηθεί με με την έκδοση έως 35.062.731 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης, με καταβολή μετρητών και τη διάθεση αυτών, με τιμή διάθεσης €13,50 ανά νέα μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων καλείται να εγκρίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Attica Bank που θα διεξαχθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών, ήτοι συνολικά €471.593.731,95, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας «Διαφορά υπέρ το άρτιο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να μην εκδοθούν κλάσματα των νέων μετοχών και οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση να δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της επόμενης χρήσης (01.01.2023- 31.12.2023) και εφεξής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το Καταστατικό της Εταιρίας, εφόσον η Τακτική Γενική Συνέλευση της τράπεζας αποφασίσει τη διανομή μερίσματος για την εν λόγω χρήση και, επιπλέον, εφόσον οι νέες μετοχές έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων που προσδιορίζονται μέσω του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η 4 εταιρεία “Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρία”, κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης μερίσματος.

Σε περίπτωση που μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης υπάρχουν αδιάθετες Νέες Μετοχές, αυτές να διατεθούν κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του Ν. 4548/2018.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Attica Bank: Οι προκλήσεις και τα στηρίγματα για την ελληνική οικονομία

Attica Bank: Τι προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο για την εξυγίανση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News