ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Alpha Bank – Εκτός Ελλάδας τα 2/3 της έκδοσης

Υψηλό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Alpha Bank – Εκτός Ελλάδας τα 2/3 της έκδοσης

Κεφάλαια ύψους 450 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου για 300 εκατ. ευρώ, άντλησε η Alpha Bank μέσω του νέου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) που εξέδωσε χθες, λαμβάνοντας προσφορές ύψους 875 εκατ. ευρώ .

Το νέο ομόλογο έχει διάρκεια 4,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη, με κουπόνι 7,50% και απόδοση 7,75%, χαμηλότερη από την απόδοση αναφοράς που είχε τεθεί στην έναρξη της διαδικασίας. 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε υπήρξε υψηλό, καθώς η έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών με τα κύρια μέρη της να καλύπτονται κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, 41% από διαχειριστές κεφαλαίων και 13% από το wealth management. Τα 2/3 της έκδοσης τοποθετήθηκαν εκτός Ελλάδος.

Η έκδοση αποσκοπεί στην κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεών, γνωστών ως υποχρεώσεων MREL. Ο στόχος για τις αρχές του 2026 έχει τεθεί στο 26,87% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού – σήμερα 32,5 δισ. ευρώ – ανεβάζοντας το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα αντληθούν έως την περίοδο εκείνεη κοντά στα 2,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία 9μήνου ο δείκτης MREL διαμορφώνεται σε 20,3%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Bank: Άντλησε 450 εκατ. ευρώ – Στο 7,75% το επιτόκιο

Alpha Bank: Εκδίδει νέο senior preferred ομόλογο – Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News