Business & Finance Τρίτη 6/12/2022, 14:21 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat 

Ηγετική και άκρως επιτυχημένη η παρουσία της Globalsat στην Xenia, παρουσιάζοντας τεχνολογικές λύσεις και αυτοματισμούς για ξενοδοχεία.

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η φετινή έκθεση Xenia, που αποτελεί το ετήσιο ραντεβού για όλες τις καινοτόμες και επίκαιρες λύσεις που αφορούν την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού κλάδου με οικολογικό πρόσημο. Η Globalsat ήταν εκεί για 5η συνεχή χρονιά, μαζί με τους συνεργάτες της Samsung και Blink Charging Hellas, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για το πλήρες πορτφόλιο ολοκληρωμένων λύσεων που παρέχει η εταιρεία για το σύγχρονο ξενοδοχείο και τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.                   

Στο επιβλητικό, εξαιρετικής αισθητικής και ιδιαίτερα φιλόξενο περίπτερο της Globalsat, παρουσιάστηκαν οι επαγγελματικές οθόνες και οι λύσεις ψηφιακής σήμανσης Samsung, οι ολιστικές λύσεις ηλεκτροκίνησης Blink, οι λύσεις ηλιακής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και οι λύσεις έξυπνης μέτρησης που διαθέτει και παρέχει η εταιρεία.  

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat -1

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat -2

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Έκθεσης ΧΕΝΙΑ,  η Globalsat συμμετείχε στο Xenia Digi Hotel, όπου o κ. Δημήτρης Καπέλλος Head of R&D Innovation της Globalsat, αναφέρθηκε στις ολιστικές λύσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων, με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της εμπειρίας του πελάτη, καλύπτοντας τους τέσσερις πυλώνες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat -3

Επαγγελματικές οθόνες & λύσεις ψηφιακής σήμανσης Samsung

Το άρτιο αισθητικά και λειτουργικά περίπτερο της Globalsat-Samsung, έγινε «κόμβος» επισκέψεων, ενημέρωσης και παρουσίασης όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, με επίκεντρο τη χρήση της τεχνολογίας και στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας των υπηρεσιών και της συνολικής εμπειρίας εντός μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας με τον κολοσσό τεχνολογίας SAMSUNG, η Globalsat παρουσίασε την πλήρη γκάμα των επαγγελματικών και ξενοδοχειακών τηλεοράσεων, των οθονών εσωτερικής και εξωτερικής ψηφιακής σήμανσης, των επαγγελματικών οθονών Wall και Cinema Led, που εξασφαλίζουν προηγμένη εμπειρία ψυχαγωγίας στους επισκέπτες. Παράλληλα, στον εντυπωσιακό και minimal χώρο που προσομοιάστηκε με δωμάτιο ξενοδοχείου, η Globalsat ανέδειξε σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, που επιτρέπουν  στους διαχειριστές των ξενοδοχείων να επιβλέπουν την ορθή λειτουργία των συσκευών απομακρυσμένα και προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, αυτοματισμούς στη διαχείριση του φωτισμού του δωματίου, των παραθύρων, προσωποποιημένα μηνύματα κλπ.

Oλοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Blink

Ένας επιπλέον πυλώνας για την ανάδειξη ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, τεχνολογικά εξελιγμένου και με περιβαλλοντική συνείδηση, αναφέρεται στις λύσεις φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων Blink. Στo εντυπωσιακό περίπτερο της Globalsat-Blink, όπου δέσποζε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο TESLA Model 3 Performance, οι συνεργάτες που το επισκέφθηκαν είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες προμήθειας, διαχείρισης και διασύνδεσης σταθμών φόρτισης στα ξενοδοχεία. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση και με την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης, αυξάνεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και προασπίζεται η περιβαλλοντική προστασία. Επιπλέον, με την ηλεκτροκίνηση να αναπτύσσεται ραγδαία, η παροχή λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, αποτελεί πλέον σημαντικό κριτήριο επιλογής από τους επισκέπτες, άρα η επένδυση σε τέτοιου είδους λύσεις γίνεται πλέον επιτακτική.

Λύσεις ηλιακής ενέργειας

Στο πλαίσιο των λύσεων πράσινης ενέργειας της Globalsat, περιλαμβάνονται λύσεις που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, επιτρέποντας στη σύγχρονη τουριστική μονάδα να παράγει τη δική του ενέργεια και να επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση στον λογαριασμό του ρεύματος.  Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περιλαμβάνει την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών  έργων ιδιοκατανάλωσης. Ο ενεργειακός αυτός μετασχηματισμός, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου και στη μείωση εξόδων των ξενοδοχείων. Με άλλα λόγια, το ξενοδοχείο θα παράγει τη δική του ενέργεια που θα καλύπτει τις ανάγκες του, θα εξοικονομεί στο λογαριασμό ρεύματός του και θα μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat -4

IoT Smart Metering

Οι εφαρμογές ΙοΤ διεξάγουν μέτρηση και καταγραφή της ενέργειας που καταναλώνει μια ξενοδοχειακή μονάδα. Η Globalsat, μέσω της εξειδικευμένης ομάδας που έχει αναπτύξει, τοποθετεί τους μετρητές – ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης – και μετά την ανάλυση των δεικτών που προκύπτουν, παραθέτει στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, αναφορές και τρόπους μείωσης του λειτουργικού του κόστους. Επεξηγηματικά, με τη δύναμη του IoT και του Smart Metering, θα δίνεται η δυνατότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσής τους.

Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες λύσεις της Globalsat -5

Σχετικά με την Globalsat

Ο Όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom, ηγείται στην Ελληνική αγορά στη διανομή και εμπορία προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα αναπτύσσει εξειδικευμένες επαγγελματικές λύσεις, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της ψηφιακής επανάστασης. Ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor και συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου Globalsat – Teleunicom σε νέες αγορές, η Globalsat ξεκίνησε το 2020 τη συνεργασία της με την Blink Charging Hellas, αναλαμβάνοντας, ως εμπορικός αντιπρόσωπος, την ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα. Παράλληλα μέσω των θυγατρικών Retail and more και Anadisis Smart, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους λιανικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών (food retail), καθώς και ανάπτυξης εξειδικευμένων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ & machine learning platforms) αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα μέσω της Retail and more, υλοποιεί την ανάπτυξη και την επαναλειτουργία των καταστημάτων Carrefour στην ελληνική αγορά και μέσω της Anadisis Smart, και το brand WinSmart, προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές στοιχηματικών εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), βασιζόμενη σε ειδικές στρατηγικές για τον εκάστοτε πελάτη.

Μάθετε περισσότερα:

Website | LinkedIn | Facebook| Instagram | YouTube

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News