Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 10:32
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Lavipharm μπαίνει το fund Orasis του George Elliott

Στη Lavipharm μπαίνει το fund Orasis του George Elliott

Συμφωνία με το fund Orasis του George Elliott για την αγορά τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων από τους παλαιούς μετόχους κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 58 εκατ. ευρώ έχει συνάψει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Lavipharm.

Το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος τόσο από θεσμικά χαρτοφυλάκια όσο και από ιδιώτες για να συμμετάσχουν στην επερχόμενη ΑΜΚ και όπως φαίνεται βασικός επενδυτής θα είναι το fund Orasis, το οποίο μεταξύ άλλων επένδυσε και στην Dimand κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών νωρίτερα φέτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσοστό του fund του George Elliοtt θα προσεγγίσει αλλά θα παραμείνει κάτω του 5%. Οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή η οικογένεια Λαβίδα, θα συνεισφέρουν 34 εκατ. σε αξία και τουλάχιστον 1 εκατ. σε μετρητά σε περίπτωση που υπάρχουν αδιάθετα δικαιώματα. 

Σημειώνεται ότι η ΑΜΚ θα οδηγήσει στην ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων, αίροντας τους λόγους για τους οποίους η μετοχή της Lavipharm παραμένει επί μακρόν στην Κατηγορία Επιτήρησης, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας.

Στο επίκεντρο του αναπτυξιακού πλάνου βρίσκεται ένα συγκεκριμένο σκεύασμα: έτσι, 34 εκατ. από τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν για την εξαγορά του αντιυπερτασικού patch κλονιδίνης που πωλείται επί σειρά ετών στην Ιταλία. Η εξαγορά αφορά τα δικαιώματα διάθεσης διεθνώς, πλην ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα 24 εκατ. θα διατεθούν για το επενδυτικό πλάνο 2022-2026, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη χρονιά. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ, η τιμή κάθε νέας μετοχής προσδιορίστηκε στα 0,34 λεπτά με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ώστε να αποκτήσουν έως και 10 νέες μετοχές για κάθε υπάρχουσα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει τη Δευτέρα 28/11 με δυνατότητα άσκησής του από την 1η έως και τη 14η Δεκεμβρίου και τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης την 9η Δεκεμβρίου. Στόχος της εταιρείας και της αναδόχου Ambrosia Capital είναι η αύξηση να έχει ολοκληρωθεί και οι νέες μετοχές να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση στο ΧΑ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προχωρά η ΑΜΚ των 58 εκατ. ευρώ της Lavipharm

Lavipharm: Κατά 35,7% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News