Business & Finance Τρίτη 29/11/2022, 14:02
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΑΔ: Παρελθόν ο CEO Στέφανος Βλαστός

ΕΤΑΔ: Παρελθόν ο CEO Στέφανος Βλαστός

Την ολοκλήρωση της θητεία του Στέφανου Δ. Βλαστού ως διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοίνωσε, έπειτα από τρία χρόνια,  η ΕΤΑΔ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του MR, οι σχέσεις του μέχρι χθες διευθύνοντος συμβούλου με τη μητρική του εταιρεία –το Υπερταμείο- αλλά και την κυβέρνηση, είχαν διαρραγεί ήδη από τις αρχές της Άνοιξης του τρέχοντος έτους.

Το Υπερταμείο είχε δρομολογήσει ήδη την πρόσληψη συμβούλου από τον ιδιωτικό τομέα για την αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει το πηδάλιο της εταιρείας ακινήτων του δημοσίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων σημειώθηκαν σημαντικές επιτυχίες στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως μεταξύ άλλων η πώληση  του ακινήτου της εταιρείας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου, η απόδοση εμβληματικών ακινήτων στις τοπικές κοινωνίες, όπως ο Λόφος Λυκαβηττού, η θετική οικονομική στροφή Επιχειρηματικών Μονάδων της εταιρείας, όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η Ακτή Βουλιαγμένης.

Σε δήλωση του ο κ. Βλαστός σημείωσε: «Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα σημαντικό έργο, επιλύοντας προβλήματα, ξεπερνώντας δυσκολίες και αξιοποιώντας σπουδαία ακίνητα για τη χώρα που λίμναζαν επί δεκαετίες. Κυρίως καταφέραμε να αλλάξουμε νοοτροπίες ως προς τον τρόπο διαχείρισης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας και να θέσουμε τα θεμέλια για την μετεξέλιξη της Εταιρείας σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Διοίκηση του Υπερταμείου για την συνεργασία και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους εργαζόμενους της ΕΤΑΔ για την ομαδική προσπάθεια και την προσήλωση τους στους στόχους που υλοποιήσαμε. Εύχομαι στη νέα Διοίκηση καλή επιτυχία στο έργο της προς όφελος της Εταιρείας, της χώρας και των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι παρά την όποια πρόοδο στα επιμέρους στοιχεία του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για το μείζον θέμα των απαιτήσεων της Αττικός Ήλιος (υπόθεση Μαντωνανάκη), το τρέχον ύψος των οποίων ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν μεταξύ των δημοσιονομικών ρίσκων.

H ανακοίνωση του Υπερταμείου 

Το Υπερταμείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΔ πραγματοποιήθηκε εχτές, 28.11.22 με δεδομένη της λήξη της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Στ. Βλαστού κι ενός μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, της κυρίας Χ. Βαρδακάρη. 

Μέχρι την εκλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα ο νυν Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παν. Μπαλωμένος υπογράφοντας από κοινού με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Γρ. Αναστασιάδη. Ο νέος/α Διευθύνων/ουσα Σύμβουλος, θα οριστεί εντός 90 ημερών σύμφωνα με τις προδιαγραφές εταιρικής διακυβέρνησης που έχει ορίσει το  Υπερταμείο.  
 
Νέο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Σπ. Ρουβάς, Strategy & Business Development Manager του Υπερταμείου.
 
Η Διοίκηση του Υπερταμείου ευχαριστεί τον απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στέφανο Βλαστό για τη συνεργασία και για το έργο το οποίο προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του (Σκαραμαγκάς, Ανθοπωλεία Βουλής κ.α.), καθώς και την κ. Βαρδακάρη για τη σημαντική συμβολή της στο έργο του ΔΣ της ΕΤΑΔ».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News