Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 11:57 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ως το τέλος του χρόνου τα επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF

Επωφεληθείτε τώρα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ως το τέλος του χρόνου τα επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF

Αναζητάτε χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας με προνομιακούς όρους και την εγγύηση ενός διεθνούς αναπτυξιακού φορέα; Είτε είναι μεσαία επιχείρηση, είτε είναι μικρή ή ακόμα και πολύ μικρή, προλαβαίνετε να επωφεληθείτε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που συνεχίζει να προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Μέχρι το τέλος του έτους, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για δάνεια έως και πέντε εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF), το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για μετριάσει τις επιπτώσεις της και να ενισχύσει την ανάκαμψη στα συμμετέχοντα κράτη-μέλη.

Οι χρηματοδοτικές λύσεις του «πακέτου» της Εθνικής Τράπεζας απευθύνονται σε επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό έως 43 εκατ. ευρώ. Είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, κεφάλαιο κίνησης ή την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους. Εκμεταλλευόμενοι το μειωμένο περιθώριο επιτοκίου (σε σύγκριση με το περιθώριο που θα εφάρμοζε η Τράπεζα σε μια παρόμοια χρηματοδότηση που δεν καλύπτεται από την Εγγύηση) και την παρεχόμενη εγγύηση σε ποσοστό 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, οι επιχειρηματίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ρευστότητα, να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε ενσώματα και άυλα πάγια και να αναχρηματοδοτήσουν τις υπάρχουσες δανειακές υποχρεώσεις τους. Το κεφάλαιο κίνησης παρέχεται μέσω ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού, με ετήσια ανανέωση και με ορισμένη μέγιστη διάρκεια ανανεώσεων, ή έχει μονιμότερο χαρακτήρα.

Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος της Εθνικής με την εγγύηση του EGF παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου(1) και εισφοράς Ν.128/75, ενώ ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης η Τράπεζα παρέχει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου. Η διάρκεια των δανείων ορίζεται στα τρία, πέντε ή επτά έτη, ανάλογα με το είδος της σύμβασης, με δυνατότητα περιόδου χάριτος και ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων.

Για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα χρηματοδότησης με την εγγύηση του ΕΤαΕ, επισκεφθείτε την Εθνική Τράπεζα, όπου ο  Επαγγελματικός σας Σύμβουλος θα σας προτείνει μια λύση προσαρμοσμένη στα επιχειρηματικά σας σχέδια, ή καλέστε τον Υπεύθυνο Πελατείας της επιχείρησής σας. Εν συνεχεία, θα χρειαστεί να προσκομίσετε φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υποβληθεί και να αξιολογηθεί το αίτημά σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

———————–
(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News