Business & Finance Δευτέρα 28/11/2022, 10:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MYTILINEOS: Έγινε μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου 

MYTILINEOS: Έγινε μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου 

Τη MYTILINEOS ως νέο μέλος του υποδέχθηκε το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της Μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα, λειτουργώντας για σχεδόν 60 χρόνια. Παράλληλα, τονίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό οργανισμό που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Η Επιχειρησιακή μας Μονάδα Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 700 εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας (Γ’ τρίμηνο 2022). Η Mytilineos θα διαθέσει 600 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα χρησιμοποιήσουμε την επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI», δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου. «Η MYTILINEOS επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, το σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους του IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε με την ιδιότητα του μέλους. Η συμμετοχή της MYTILINEOS ενισχύει την παγκόσμια φωνή της IAI και αυτή της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου», σημείωσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη του IAI περιλαμβάνουν εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής ανά τον κόσμο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News