Business & Finance Παρασκευή 25/11/2022, 12:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου σε στερλίνα

Εθνική Τράπεζα: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου σε στερλίνα

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου σε στερλίνα με στόχο την άντληση 200 εκατ. λιρών περίπου προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Ο τίτλος θα είναι διάρκειας 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά από τα 3,5 έτη. Tη διαδικασία τρέχει η Goldman Sachs και το επιτόκιο της έκδοσης με βάση το βιβλίο προσφορών διαμορφώνεται κοντά στο 8,75%. Ο τίτλος αναμένεται να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε ξένο νόμιμα.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ρευστότητας και των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την τήρηση των στόχων MREL.

Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση ομολόγου που πραγματοποιεί η Εθνική τράπεζα τον τελευταίο μήνα και με διαφορά μερικών ημερών. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Νοεμβρίου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου υψηλής εξασφάλισης (senior preferred) με τοκομερίδιο 7,25% και απόδοση 7,5%. 

Η tράπεζα έχει υπερκαλύψει τον ενδιάμεσο στόχο για την κάλυψη των κεφαλαίων MREL που είχε τεθεί για τον Ιανουάριο του 2022, διαθέτοντας δείκτη 19,3% έναντι στόχου 18,04% επί των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού (risk weighted assets – RWA) το ύψος των οποίων διαμορφώνεται σήμερα στα 35,1 δισ. ευρώ. Ο στόχος για τα τέλη του 2025 έχει οριστεί στο 26,79% των RWAs.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Στο 7,5% η απόδοση του senior preferred ομολόγου – Άντλησε 500 εκατ. ευρώ

Τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας μετά το deal με την Epsilon Net

Εθνική Τράπεζα: Έκλεισε το deal για το 7,5% + 7,5% της Epsilon Net

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News