Business & Finance Παρασκευή 25/11/2022, 09:06 ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Ανάρπαστα τα οικόπεδα και τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

Lamda Development: Ανάρπαστα τα οικόπεδα και τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

Κεφάλαια της τάξεως των 200-250 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπράξει μέχρι τα μέσα του 2023 η Lamda Development από τις προκαταβολές που ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνονται για τα τρία σημαντικά οικιστικά έργα που προωθούνται στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες από τα στελέχη της διοίκησης της εισηγμένης, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του φετινού εννεαμήνου, η είσπραξη προκαταβολών για τα διαμερίσματα στον πύργο κατοικιών Riviera Tower ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ τον Ιούλιο άρχισε και η αντίστοιχη διαδικασία για τα οικόπεδα όπου θα ανεγερθούν οι πολυτελείς βίλες The Cove Villas, επίσης στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.Οσον αφορά το συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων The Cove Residences, οι προκαταβολές θα ξεκινήσουν να εισπράττονται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες, οι συνολικές εισπράξεις της Lamda μόνο από τα τρία αυτά έργα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ. Οι προκαταβολές που εισπράττονται διαμορφώνονται στο 25% της συνολικής αξίας τού κάθε ακινήτου. Ειδικότερα, για τα 28 διαθέσιμα οικόπεδα στο The Cove Villas έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές για το 90% αυτών, ενώ τα κατ’ εκτίμηση έσοδα από την ολοκλήρωση των σχετικών αγοραπωλησιών θα ανέλθουν σε 190 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος κατασκευής θα αναληφθεί από τους αγοραστές.

Για το Riviera Tower έχουν κατατεθεί προκαταβολές που αντιστοιχούν περίπου στο 95% της πωλούμενης επιφάνειας, ενώ τα εκτιμώμενα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις θα ανέλθουν σε 620 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά το The Cove Residences, τα κατ’ εκτίμηση έσοδα ανέρχονται σε περίπου 270 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ενδιαφέρον καταγράφεται και για τα δύο εμπορικά κέντρα που θα αναπτύξει η Lamda Develpoment, το Vouliagmenis Mall και το Riviera Galleria. Συγκεκριμένα, για το πρώτο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ενοικιαστές για το 92% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ έχουν υπογραφεί προσύμφωνα (heads of terms) για περίπου 25% αυτής. Στόχος της Lamda Development είναι εντός του 2023 να υπογραφούν προσύμφωνα για το 65% της μεικτής επιφάνειας του νέου εμπορικού κέντρου. Η κατασκευή του, εκτιμώμενου ύψους 250-300 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο, όταν και υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια. Αναφορικά με το Riviera Galleria, έχει κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενοικιαστές για το 71% της επιφάνειας, ενώ τα προσύμφωνα που έχουν συναφθεί μέχρι στιγμής αφορούν το 3% αυτής.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News