Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 17:52
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Vinci και Ελλάκτωρ τα ποσοστά της ΑΒΑΞ στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Σε Vinci και Ελλάκτωρ τα ποσοστά της ΑΒΑΞ στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Tα ποσοστά που κατείχε στις εταιρείες παραχώρησης και λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου στους υπόλοιπους μετόχους Vinci και Ελλάκτωρ μεταβίβασε η ΑΒΑΞ, έναντι συνολικού τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΒΑΞ, η συναλλαγή περιλαμβάνει την μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55%
στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions και Ακτωρ Παραχωρήσεις), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες. 

Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των €4,2 εκατομμυρίων συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η Ελλάκτωρ από τη μεριά της ανακοίνωσε την υπογραφή μεταξύ της θυγατρικής του ομίλου, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και της ΑΒΑΞ , συμφωνία για την αγορά μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε..

Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα με συνολικό αντάλλαγμα ύψους €16,6 εκατ.

Η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Προχωρημένες συζητήσεις με ΑΒΑΞ για μερίδιο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News