Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 11:29
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank

Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank

Μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης σε διεθνές επίπεδο εξασφάλισε η μετοχή της Eurobank, καθώς η Morgan Stanley τη συμπεριέλαβε στη λίστα της Banks:Financials’ Finest, αντικαθιστώντας μάλιστα τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας (SNB) με αυτή της ελληνικής τράπεζας.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αιτιολογεί την απόφασή της αυτή, καθώς όπως αναφέρει ο εντεινόμενος ανταγωνισμός για χρηματοδότηση εν μέσω της ισχυρής ζήτησης για δάνεια αναμένεται να περιορίσει τα περιθώρια κέρδους από τόκους από το β΄ τρίμηνο του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, η Morgan Stanley επιλέγει τη Eurobank αντί της SNB, καθώς εκτιμάει ότι θα έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης των εσόδων.

Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank-1

Επί της ουσίας, η ψήφος εμπιστοσύνης στη μετοχή της Eurobank συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς όπως τονίζεται η ανάπτυξη των εσόδων από τόκους για τις ελληνικές τράπεζες μόλις ξεκινάει, κατόπιν των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (σύμφωνα με τη Morgan Stanley αναμένεται να διαμορφωθούν στο 2,3% το 2023). Μάλιστα, όπως επισημαίνεται το όφελος για τις τράπεζες ξεπερνά τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς οι κίνδυνοι αναμένεται να μην είναι μεγάλης έντασης στην ποιότητα του ενεργητικού τους.

«Η ανάκαμψη στον ελληνικό μακροοικονομικό τομέα συνεχίζεται, με τους οικονομολόγους μας να αναμένουν σχετική ανθεκτικότητα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει επίσης λιγότερη έκθεση στην επιβράδυνση στην Ευρώπη σε σχέση με τις τράπεζες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, δεδομένης της μικρότερης εξάρτησης από τις συναλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη. Αναμένουμε οι προοπτικές για την αύξηση των δανείων να είναι θετικές (~5% αύξηση), που θα υποστηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. και τις επανεπενδύσεις», σύμφωνα με το σημείωμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: 1,1 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο – Οι στόχοι για τη χρονιά

Eurobank: Στο τέλος του 2022 οι αποφάσεις για το μέρισμα

Eurobank: Εγκρίθηκε η δεύτερη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 200 εκατ. ευρώ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News