Business & Finance Δευτέρα 21/11/2022, 18:22
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωσύμβουλοι: Στα 2,45 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο και στα 4,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Ευρωσύμβουλοι: Στα 2,45 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο και στα 4,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Στα 2,45 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου Ευρωσύμβουλοι στο γ’ τρίμηνο 2022, έναντι πωλήσεων ύψους 1,22 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε σύνολο εννεαμήνου οι πωλήσεις ανέρχονται στο ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ, έναντι πωλήσεων 3,21 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής, τις προβλέψεις της Διοίκησης, τόσο στο κλείσιμο των περσινών οικονομικών καταστάσεων, όσο και το κλείσιμο των φετινών ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων.

Το ΕΒΙTDA, για την περίοδο του γ’ τριμήνου του 2022, ανήλθε σε 0,88 εκατ. ευρώ, έναντι 0,26 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ για την περίοδο του εννιαμήνου το EBITDA του 2022, ανήλθε στο 1,33 εκατ. ευρώ, έναντι 0,9 εκ ευρώ  του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) την περίοδο του Γ΄ τριμήνου του 2022, ανήλθαν στο ποσό των 0,83 εκατ. ευρώ, έναντι 0,20 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενώ σε επίπεδο εννιαμήνου, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν, στο ποσό των 1,26 εκατ. ευρώ, έναντι 0,84 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Τα κέρδη προ φόρων για το γ’ τρίμηνο του 2022 ανήλθαν στο 0,73, έναντι 0,17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου, τα κέρδη προ φόρων, ανήλθαν στο ποσό των 1,22 εκατ. ευρώ, έναντι 0,74 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο καθαρός δανεισμός της επιχείρησης στις 30/9/2022, ανέρχονταν στα 2,99 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του ομίλου ο κ. Στάθης Ταυριδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου οφείλονται στην έναρξη καινούργιων έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία, και δείχνουν την τάση  για τις επόμενες χρονικές περιόδους. Ο Κύκλος εργασιών του ομίλου στο 9μηνο υπερβαίνει ήδη κατά πολύ τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους και ο ρυθμός  αυτός προβλέπεται να συνεχιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο ύψος έργων της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ με το κλείσιμο του 9μηνου, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με δεδομένη την πλήρη ενεργοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενός προγράμματος προϋπολογισμού της τάξης των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την έναρξη από τις αρχές του επόμενου έτους των πρώτων  έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 21/27 (προϋπολογισμού περίπου 25 δισεκατομμυρίων ευρώ), ο κλάδος των Συμβούλων αναμένεται να γνωρίσει μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδο την τρέχουσα δεκαετία. Ο  όμιλος της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. έχοντας πλήρη επίγνωση των ευκαιριών που δημιουργούνται είναι έτοιμος να συμμετέχει  στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών».

Τέλος, παρότι με τα σημερινά δεδομένα της παγκόσμιας οικονομικής και γεωπολιτικής  κατάστασης, με την αύξηση του μεταφορικού κόστους, με το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης και με την συνέχιση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία, είναι αδύνατη οποιαδήποτε αξιόπιστη μελλοντική εκτίμηση της πορείας των αποτελεσμάτων της εταιρείας, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για την συνέχιση της θετικής πορείας των εργασιών της, καθώς η φύση της δραστηριότητας της εταιρίας και του ομίλου δεν συνδέεται άμεσα, δεν επηρεάζεται σημαντικά, ούτε εξαρτάται από τους ανωτέρω παράγοντες αστάθειας και κινδύνου (υπό την παρούσα μορφή τους). Εννοείται όμως, ότι τυχόν αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανωτέρω παραγόντων κινδύνου και μετάλλαξη τους σε παράγοντες  γενικευμένης αστάθειας και επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, ενδέχεται να προκαλέσει αντίστοιχη αρνητική επίδραση και στα αποτελέσματα του Ομίλου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Με ασθενικό τζίρο έκλεισε με άνοδο 0,21%

Ideal Holdings: Άλμα 22% στα EBITDA το εννιάμηνο – Στα 134,5 εκατ. τα έσοδα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News