Business & Finance Πέμπτη 17/11/2022, 16:10 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Το pop-up εστιατόριο του Γαστρονόμου και της Mastercard είναι εμπειρία

Ένα ταξίδι μέσα από εικόνες και μικρασιάτικες συνταγές, εκατό και βάλε χρόνων, που πέρασαν από γενιά σε γενιά – σκυτάλη πολύτιμη.

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Το pop-up εστιατόριο του Γαστρονόμου και της Mastercard είναι εμπειρία

Μεζέδες, που πάντα είχαν ειδικό βάρος στα μικρασιάτικα τραπέζια, γαρίδες στον ταβά και ψάρι παπατζίδικο, μουσακάς, πολίτικος χαλβάς… Στο «Βεγγέρα στη Σμύρνη», το pop-up εστιατόριο που δημιούργησαν η Mastercard και ο Γαστρονόμος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, η γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, με ρίζες στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία, αντλώντας στοιχεία από τα δικά της βιώματα κι όσα συνέλεξε η ομάδα του Γαστρονόμου στις έρευνές της, επιστρέφει σε μια κουζίνα με ρίζες βαθιές. Στο κτίριο της Πειραιώς 138, μερικά βήματα από την είσοδο που οδηγεί στην έκθεση του Μουσείου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, το εστιατόριο, ντυμένο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες της προκυμαίας, με στιγμές της ζωής της πόλης που αποτυπώθηκαν σε παλιές καρτ ποστάλ, φέρνει τη Σμύρνη του άλλοτε στο σήμερα.

Η Mastercard, που στόχο έχει να προσφέρει ιδιαίτερες εμπειρίες στους κατόχους των καρτών της, αυτή τη φορά τους καλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις που «μιλάνε», εικόνες, συναισθήματα. Τους δίνει την ευκαιρία, μέσα την πλατφόρμα priceless.com, να συμμετάσχουν σε ένα masterclass με τη σεφ και να μάθουν περισσότερα για την μικρασιατική κουζίνα ή να συνδυάσουν μια ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με ένα δείπνο στο pop-up εστιατόριο. Και, με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, δωρίζει μερίδες φαγητού στις ΜΚΟ «Περίσσευμα καρδιάς» και «Μπορούμε». Οι Μικρασιάτες σέβονταν πάντα το φαγητό. Δεν το χαράμιζαν. Το τιμούσαν με πολλούς τρόπους.

Στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πέμπτη-Κυριακή, 21.00-00.00, μέχρι τις 18/12. Κρατήσεις online μέσω του benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο Τ/698-16.92.689

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Το pop-up εστιατόριο του Γαστρονόμου και της Mastercard είναι εμπειρία-1

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News