Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 18:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή πιστωτική επέκταση και το 2023

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή πιστωτική επέκταση και το 2023

Επενδυτικά σχέδια ύψους 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να υποστηρίξει η τράπεζα Πειραιώς το 2023, συνεχίζοντας την ισχυρή πιστωτική επέκταση που καταγράφει το 2022. Ήδη με βάση τα στοιχεία του 9μήνου η Τράπεζα υπερκάλυψε τον ετήσιο στόχο για το σύνολο του έτους και όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, η ισχυρή ζήτηση για δάνεια που σημειώνεται το 2022 μέσω και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023.  

Όπως δήλωσε ο κ. Μεγάλου ισχυρή επέκταση εξυπηρετούμενων δανείων κατά 800 εκατ. ευρώ επιτεύχθηκε το γ’  τρίμηνο, απορροφώντας επιτυχώς την πρώτη δόση των 200 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και λαμβάνοντας έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης. Το χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε στα 28,3 δισ. ευρώ και οφείλεται στην παραγωγή νέων δανείων, ύψους 6,7 δισ.ευρώ. «Βλέπουμε ζήτηση για νέα δάνεια. Εμφανίσαμε ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο σε όρους εσόδων από προμήθειες, υπεραποδίδουμε συνεχώς έναντι των εκτιμήσεων. Καθώς συνεχίζεται η αύξηση των χορηγήσεων, θα αυξάνονται και οι προμήθειες» υπογράμμισε η διοίκηση.  

Οι προβλέψεις της τράπεζας κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 3,5% κατά το επόμενο έτος από 6% το 2022 και δραστική υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2% από 9% που εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2022.

Ερωτηθείς για την προοπτική διανομής μερίσματος από την επόμενη οικονομική χρήση ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι αυτό θα εξεταστεί, λαμβάνοντας υπόψη τα μαξιλάρια που διαθέτει η Τράπεζα και τις προοπτικές για την κερδοφορία. Ο CEO του Ομίλου εκτίμησε ότι το 2023 θα είναι άλλη μια χρονιά που η Τράπεζα θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν, αφού εξεταστούν τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς. 

moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 386 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News