Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 10:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα γίνονται τα ψώνια με click inside

Πώς θα γίνονται τα ψώνια με click inside

Μετά το click away, το click inside φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο βήμα προς την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων μετά τις 7 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει χθες ότι εάν τα κρούσματα είναι πτωτικά, τότε κάποια από τα μέτρα μπορεί να χαλαρώσουν. Όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το πότε θα γίνει αυτό. «Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.  

Όπως όλα δείχνουν, σε πρώτη φάση τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click inside, όπου ουσιαστικά ο καταναλωτής θα πρέπει πρώτα να επιλέξει το προϊόν  που θέλει να αγοράσει και να κάνει κράτηση είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ίντερνετ, και στη συνέχεια να μεταβεί στο κατάστημα μόνο εφόσον έχει κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου έναντι του click away είναι ότι η παραλαβή του προϊόντος θα γίνεται πλέον στο ταμείο και όχι εκτός του καταστήματος, ενώ ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το είδος που τον ενδιαφέρει, γλιτώνοντας έτσι τη διαδικασία των επιστροφών.

Πάντως, ο πελάτης δεν θα μπορεί να επιλέξει άλλα προϊόντα από τα ράφια του καταστήματος, αλλά θα πρέπει να αγοράσει μόνο τα είδη για τα οποία είχε κάνει κράτηση.

Ελπίδα είναι ότι με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να σώσουν έστω κάτι από το τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο και να «ξεστοκάρουν».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News