Business & Finance Πέμπτη 10/11/2022, 08:57
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ζητά αποτελέσματα γ’ τριμήνου από τις εισηγμένες 

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ζητά αποτελέσματα γ’ τριμήνου από τις εισηγμένες 

Ενημέρωση των επενδυτών για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και εννεαμήνου ζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Με επιστολή που απέστειλε χθες η Επιτροπή αναφέρει πως οι εισηγμένες θα πρέπει να ενημερώσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για τα έσοδα από πωλήσεις, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του τρίτου  τρίμηνο καθώς και τα αντίστοιχα μεγέθη της περσινής περιόδου.

Ακόμη θα πρέπει να αναφέρουν τις σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της χρηματοοικονομικής θέσης. Τέλος πρέπει να ενημερώσουν για κάθε γνωστή έως σήμερα σημαντική πληροφορία, ιδίως σχετική με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της εξάπλωσης της COVID-19, στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, τις προοπτικές ή/και στη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγμένες μάλιστα θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα για το αν και κατά πόσο έχουν επηρεαστεί από την αύξηση του ενεργειακού και μεταφορικού κόστους και βεβαίως την αύξηση που παρατηρείται στις τιμές των πρώτων υλών.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ενημέρωση είχε ζητήσει και τα δύο προηγούμενα χρόνια από τις εισηγμένες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα. Και αυτό γιατί δεν είναι υποχρεωτική η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, για το πρώτο και το τρίτο τρίμηνο. 
Υποχρεωτική παραμένει η ενημέρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών. Επίσης, η ενημέρωση δεν συνιστά δημοσίευση ισολογισμών, αλλά εικόνα της στιγμής των οικονομικών αποτελεσμάτων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News