ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

«Κλείνει» η Beat – Επηρεάζονται 170 εργαζόμενοι στην Αθήνα

«Κλείνει» η Beat – Επηρεάζονται 170 εργαζόμενοι στην Αθήνα

Την αναστολή λειτουργίας της Beat στην Λατινική Αμερική αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητρικός γερμανικός όμιλος Free Now με μετόχους τη BMW Group και την Mercedes-Benz Mobility.

Η απόφαση αυτή επηρέαζει τους 170 εργαζομένους στο hub της Free Now στην Αθήνα που είχε αναλάβει την ανάπτυξη και την υποστήριξη της αγοράς της Λ. Αμερικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εργαζομένους θα απορροφηθούν σε άλλες μονάδες του ομίλου, ενώ άλλοι θα κληθούν να επιλέξουν την λύση της εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της Free Now δεν επηρεάζει την ομάδα που υποστηρίζει την ελληνική αγορά, επειδή η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει από το 2019 διαχωριστεί από την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, αποτελώντας ξεχωριστή νομική οντότητα ως μέρος του ευρωπαϊκού κλάδου της Free Now.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Beat, που λειτουργούσε στην Ελλάδα, ενοποιείται με την εφαρμογή μετακίνησης της μητρικής «Free Now» και παραμένει διαθέσιμο ως ξεχωριστό brand-εφαρμογή (σ.σ. δηλαδή ως «Beat») μόνο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Πλέον, όμως, η διοίκηση του ομίλου Free Now αποφάσισε να επικεντρωθεί στην αγορά της Ευρώπης, όπου διαθέτει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε, κατά πληροφορίες, από το γεγονός ότι η αγορά της Λατινικής Αμερικής δεν είναι κερδοφόρος για την Free Now. 

Τμήμα της δραστηριότητας στην Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των παγίων, όπως τα οχήματα, θα πωληθεί ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα εκκαθαριστεί.  

Η επωνυμία Beat είχε ταυτιστεί στην Ελλάδα με το app μετακίνησης που είχε ιδρύσει ο Νίκος Δρανδάκης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το Beat γίνεται Free Now: Τι αλλάζει στην εφαρμογή κλήσης ταξί 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News