ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιανεμπόριο: Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λιανεμπόριο: Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday που φέτος είναι στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «MR» να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, αντί για τις 13 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Ο λόγος; Η διεξαγωγή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, γεγονός που συνεπάγεται πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και για πολλές ώρες, κάτι που στην ουσία θα λειτουργούσε σχεδόν απαγορευτικά για επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε αποφασισθεί να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, καθώς αν και καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την μείωση των Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτές οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας EVA, το υπουργείο ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 6 Νοεμβρίου και θα λειτουργήσουν 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία, ωστόσο, που τελικά δεν θα ισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναζήτηση λύσης εξετάστηκε εναλλακτικά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, καθώς δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου λόγω Χριστουγέννων. Ωστόσο, κρίθηκε ότι η καλύτερη ημερομηνία είναι αυτή της 27ης Νοεμβρίου έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις προσφορές της Black Friday, οι οποίες έτσι και αλλιώς διαρκούν πάνω από μία ημέρα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News