Business & Finance Σάββατο 5/11/2022, 12:01
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιανεμπόριο: Κλειστά λόγω κακοκαιρίας την Κυριακή τα καταστήματα

Λιανεμπόριο: Κλειστά λόγω κακοκαιρίας την Κυριακή τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν, τελικά, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα αύριο, Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή. Η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα, όπως σχεδιαζόταν,  πάρθηκε λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα  11:00 έως ώρα 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι  η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια στις 6 Νοεμβρίου ψηφίστηκε, εν μέσω αντιδράσεων. 

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ είχαν ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, αναφέροντας ότι οι μικροί επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοί τους αιφνιδιάστηκαν, καθώς προκλήθηκε αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Οι οργανώσεις των επιχειρηματιών, εργοδοτών και εργαζομένων στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχαν καταδικάσει «την αυθαίρετη ενέργεια του υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία – δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής και το καλεί να την αποσύρει άμεσα». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Πόλεμος» για τα ανοιχτά καταστήματα αυτή την Κυριακή

Γεωργιάδης: Ο αριθμός των Κυριακών που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, παραμένει σταθερός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News