Business & Finance Παρασκευή 4/11/2022, 12:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοικτά τελικά τα καταστήματα την Κυριακή, από 11 έως 8

Ανοικτά τελικά τα καταστήματα την Κυριακή, από 11 έως 8

Ψηφίσθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια στις 6 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε μαζί με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.  Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα  11:00 έως ώρα 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ είχαν ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, αναφέροντας ότι οι μικροί επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοί τους αιφνιδιάστηκαν, καθώς προκλήθηκε αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Οι οργανώσεις των επιχειρηματιών, εργοδοτών και εργαζομένων στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχαν καταδικάσει «την αυθαίρετη ενέργεια του υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία – δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής και το καλεί να την αποσύρει άμεσα». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Πόλεμος» για τα ανοιχτά καταστήματα αυτή την Κυριακή

Γεωργιάδης: Ο αριθμός των Κυριακών που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, παραμένει σταθερός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News