ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ergo Hellas: Δυναμική επέκταση στον κλάδο ζωής με νέα προϊόντα

Ergo Hellas: Δυναμική επέκταση στον κλάδο ζωής με νέα προϊόντα

Δυναμικότερη παρουσία στον κλάδο ζωής και στα επενδυτικά προγράμματα επιδιώκει η Ergo Hellas, μέσα από το λανσάρισμα δύο νέων unit linked προϊόντων «ERGO My Fund». Πρόκειται για προϊόντα που σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας προσφέρουν εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις και αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων ζωής για την ERGO με τρίπτυχο την πελατοκεντρικότητα, την σωστή εκτίμηση κινδύνου και την τιμολόγηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η Ergo Hellas, όπως σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Νίκος Αντιμησάρης κατέχει ήδη ηγετικό μερίδιο αγοράς στους γενικούς κλάδους και στόχος είναι η δυναμική είσοδό της στον κλάδο ζωής και υγείας. Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη βιώσιμη κερδοφορία, προσφέροντας πλήρη γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλέον όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την διοίκηση της Εταιρείας η Ergo Hellas συγκαταλέγεται στον πυρήνα των θυγατρικών του πολυεθνικού Ομίλου, καθώς διακρίνεται για την παραγωγή σταθερά κερδοφόρων αποτελεσμάτων.

Τα δύο νέα unit linked προϊόντα «ERGO My Fund», δίνουν την δυνατότητα είτε περιοδικών καταβολών με ασφαλιστική κάλυψη είτε είναι αμιγώς επενδυτικού τύπου εφάπαξ καταβολής. Σύμφωνα με με τον διευθυντή του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της ERGO κ. Δημήτριο Σπανό τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, προσφέροντας χαμηλές προμήθειες και ευελιξία στον πελάτη.

Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν ιδανικά την επένδυση με την ασφάλιση και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO. Είναι σχεδιασμένα με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους. Η MEAG διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 340 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.

Ο κ. Στάθης Τσαούσης Διευθυντής του Τομέα Πωλήσεων πρόσθεσε πως «το μέλλoν τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολυκαναλικό και βασική μας προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη συνύπαρξη όλων των δικτύων πωλήσεων και η έμπρακτη στήριξή μας για την ανάπτυξή τους. Θέλουμε τους διαμεσολαβητές δίπλα μας έτσι ώστε να μεγαλώσουμε μαζί δημιουργώντας μια ασφαλιστική εταιρεία που τοποθετεί τον πελάτη και τις ανάγκες του στο επίκεντρο». Η Εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο των συνεργατών της μέσα και από νέο, ενιαίο κανονισμό πωλήσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Σερμπέτης Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματικού και Τομέα Πελατών δήλωσε ότι «για την ERGO, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλώς ένας εταιρικός στόχος. Είναι όρος επιβίωσης, όσο και ανάπτυξης, σε μία αγορά που συνεχώς αλλάζει, και για εμάς περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δράσης, τον Πελάτη, το Συνεργάτη και την ίδια την Εταιρεία». Στην τοποθέτησή του παρουσίασε μια καινοτόμο και πρωτοποριακή επενδυτική ψηφιακή πλατφόρμα το Fundbox, που αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση του ERGO My Fund, καθώς ο συνεργάτης μπορεί μέσω αυτού να προσδιορίζει αυτόματα το επενδυτικό προφίλ του πελάτη και την προτεινόμενη για αυτόν επενδυτική επιλογή.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Εταιρείας η μέχρι τώρα φετινή της πορεία κινείται ικανοποιητικά και αν συνεχιστεί η τάση του πρώτου δεκαμήνου η Ergo Hellas θα υπεραποδώσει σε παραγωγή σε σύγκριση με την αγορά και θα σημειώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο κ. Αντιμησάρης εκτίμησε ότι το κύμα των εξαγορών, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έχει αλλάξει τον χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς, δεν θα σταματήσει. «Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συμφωνίες και η Ergo Hellas είναι πρόθυμη για εξαγορές αν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία», σημείωσε. Η εταιρεία συνεργάζεται στις γενικές καλύψεις με την τράπεζα Πειραιώς μέσω πολυετούς συμφωνίας που ανανεώνεται, ενώ επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον στις αγροτικές ασφαλίσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News