BUSINESS & FINANCE

Παραιτήσεις έφερε ο «πόλεμος» στην Ελλάκτωρ

Παραιτήσεις έφερε ο «πόλεμος» στην Ελλάκτωρ

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ υπέβαλε σήμερα ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Κατά πληροφορίες του moneyreview.gr, παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος ήταν μέλος του δ.σ. της εισηγμένης.

Η εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν σε συνέχεια της διαφορετικής προσέγγισης που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, με τον αδερφό του, Δημήτρη, ως προς τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στον Όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση (Αναστάσιος και Δημήτρης) πρόσφατα προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία πώλησης 39,2 εκατ. μετοχών στην Invesco Finance, η οποία ελέγχεται από τους Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου. 

Εφόσον η πώληση εκτελεστεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021, τότε η συμμετοχή των αδερφών Καλλιτσάντση σχεδόν θα μηδενιστεί.  

Από την πλευρά του, το ολλανδικό fund Reggeborgh γνωστοποίησε χθες την αύξηση στο 26,7% του δυνητικού ποσοστού που διατηρεί στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευαστικής – λαμβάνοντας υπόψη και το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για το 12,54% των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις λαμβάνουν χώρα εν όψει τις 7ης Ιανουαρίου, όταν και πραγματοποιηθεί, ύστερα από αίτημα του Reggeborgh, η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με αντικείμενο την πιθανή αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News