ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Μέτοχοι με 33% οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου

Παγκρήτια Τράπεζα: Μέτοχοι με 33% οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου

(upd 18: 36) Την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 98,70 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή της Thrivest Holding των Δημητρίου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου ανακοίνωσε και επίσημα η Παγκρήτια Τράπεζα. Όπως είχε γράψει από το πρωί το ΜR, η Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με το τελικό ποσοστό να διαμορφώνεται στο 32,38%.

«Με την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. θέτει γερές βάσεις για την εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία μέσω της φιλικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του Ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Η ανακοίνωση της Thrivest Holding

«H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των επιχειρηματιών κ.κ. Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποδέχθηκε την πρόταση της Thrivest Holding η οποία, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των συνήθων ρυθμιστικών διαδικασιών, πλέον καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 32,5%  

Η είσοδος των τριών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο τους, με κύριο άξονα την Ελλάδα, που εστιάζει σε τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όπως ο κλάδος των υποδομών, των ΑΠΕ, του Real Estate, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων, κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέσω της τεχνολογικών εξελίξεων μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ανακάμπτει σταθερά και καθίσταται ικανότερος να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Η τοποθέτηση της Thrivest Holding  και των μετόχων της, Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Παγκρήτια Τράπεζα, στις προοπτικές της να διεκδικήσει έναν σημαντικό ρόλο στο νέο τραπεζικό περιβάλλον με στόχο τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τόσο στην Κρήτη που αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η οποία αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε τη βάση της, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια όπου δυναμικά αναπτύσσεται . 

Η απόφαση των τριών επενδυτών να στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική της Παγκρήτιας Τράπεζας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης αντίστοιχα και στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει μπει σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας και σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της χώρας».

Νωρίτερα το Money Review έγραφε: 

Επιβεβαιώνεται η αποδοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας της πρότασης που έλαβε από την επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών με ποσό 65 εκατομμυρίων ευρώ, και προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης της συναλλαγής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 33%. 

Όπως έχει γράψει από το πρωί το MR, η επενδυτική εταιρεία συμφερόντων των Δ. Μπακού, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε σήμερα επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας μέσω της οποίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας όπως αυτή αποφασίστηκε νωρίτερα φέτος στις 5 Μαΐου από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα 27 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την διάθεση των αδιάθετων μετοχών που προέκυψαν μετά την κάλυψη του πρώτου γύρου της αύξησης κεφαλαίου κατά ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.

Σημειώνεται ότι κύκλοι των Δ. Μπακού, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, που ερωτήθησαν σχετικά, επιβεβαιώνουν ότι διατηρείται παράλληλα και το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει για την πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και νυν Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης: 

Παγκρήτια Τράπεζα: Μπαίνει στην αύξηση κεφαλαίου η Lyktos του Μ. Σάλλα

Παγκρήτια Τράπεζα: Κάλυψη 35,24% της ΑΜΚ και επαφές με νέους επενδυτές

Στάση αναμονής από τον Μιχάλη Σάλλα στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News