Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 18:29
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AΧΙΑ Ventures Group Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney

Η AΧΙΑ Ventures Group Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney

Η επιτροπή αξιολόγησης του παγκοσμίου φήμης και εγνωσμένου κύρους εκδοτικού οργανισμού Euromoney συγκεντρώνοντας τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά δεδομένα από τις ίδιες τις εταιρείες αλλά και από τους πελάτες τους, δημιούργησε για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο δείκτη τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ηγετών ανά χώρα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και ανάμεσα στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, το Euromoney ξεχώρισε την AXIA Ventures Group (“ΑΧΙΑ”) ως “Market Leader” – την υψηλότερη διάκριση – στην επενδυτική τραπεζική στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά το Euromoney δεν αξιολόγησε τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης χρονιάς, αλλά συνέκρινε και συνυπολόγισε τη συνολική και διαχρονική συνεισφορά της κάθε εταιρείας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο καθιστώντας την  AXIA Ventures Group  πρώτη επιλογή της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας για την Ελλάδα.

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια των τριών βραβεύσεων της  AXIA Ventures Group  από το Euromoney ως “Best Investment Bank Greece” και αποδεικνύει ότι μια επενδυτική τράπεζα, με «Ελληνικό DNA», μπορεί να ηγηθεί διαχρονικά του διεθνούς ανταγωνισμού στο υψηλότερο επίπεδο, με βάση την ποιότητα των εργασιών και των στελεχών της αλλά κυρίως για την επίδραση της στην Ελληνική Οικονομία και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Η συμβολή της ΑΧΙΑ έχει υπάρξει καθοριστική στην τοποθέτηση νέων θεσμικών επενδυτών στην Ελληνική Αγορά. Ενδεικτικά αναφέρονται η συνολική άντληση €1,275 δισ. από τη ΔΕΗ  μέσω του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας στην Ευρώπη καθώς και το Project Galaxy της Alpha Bank που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ευρώπη, ύψους περίπου €11 δισ., σε συνδυασμό με την πώληση του 80% της Cepal Holdings. Επίσης η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €1,38 δισ. της Τράπεζας Πειραιώς, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €800 εκ. της Alpha Bank αλλά και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €240 εκ. της Attica Bank. Ακόμη, η έκδοση ομολόγου €500 εκ. υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από τη Eurobank καθώς και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο μέσω της απόκτησης συνολικού μετοχικού κεφαλαίου 12,6% στην Ελληνική Τράπεζα. Τέλος, οι χρηματοοικομικές εκθέσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναφορικά με το αν τα τιμήματα που προσέφεραν οι RB Ellaktor Holding BV στην Προαιρετική Δημόσια Πρόταση και Motor Oil για την απόκτηση του 75% του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ ήταν εύλογα και δίκαια.

Βγαίνοντας από τα σύνορα της Ελλάδος, η AXIA Capital Markets – θυγατρική της  AXIA Ventures Group στις ΗΠΑ – συντόνισε τις προσπάθειες της Mondee ώστε να αντλήσει $70 εκ. μέσω άντλησης κεφαλαίων στο NASDAQ υπό τη μορφή ενός PIPE και $85 εκ. μέσω προνομιούχων μετοχών. Επίσης συμβούλεψε τη United Overseas Group  να ολοκληρώσει με επιτυχία την εξαγορά της United Arab Chemical Carriers στο Ντουμπάι, μέσω μιας πρωτοποριακής για τη χώρα αντίστροφης τριγωνικής συγχώνευσης. Ταυτόχρονα η φυσική παρουσία του Ομίλου στο Μιλάνο, κινητοποίησε διασυνοριακές συναλλαγές όπως η στρατηγική συνεργασία της Alpha Bank με την Ιταλική πρωτοπόρο Nexi Group, στον κλάδο της αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών.

Πέραν αυτών, η AXIA Ventures Group  έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε πάνω από 50 αγορές παγκοσμίως και καλύπτει πάνω από 31 εισηγμένες εταιρείες σε 4 χώρες από το τμήμα έρευνας και ανάλυσης.

Όπως τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής της ΑΧΙΑ: «O Όμιλος AΧΙΑ Ventures εδώ και 14 χρόνια, επιλέγεται από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο, διότι παρέχει με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην Επενδυτική Τραπεζική, στις Χρηματιστηριακές Αγορές αλλά και στην Ανάλυση αγορών και εταιρειών. Η διάκριση από το Euromoney αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο που επιβεβαιώνει τη δουλειά και τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα της AΧΙΑ, σε σχέση και με τη συνολική επενδυτική δυναμική που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς το τρίπτυχο της εμπιστοσύνης των πελατών μας, της ποιότητας της ομάδας μας και σκληρής ηθικής δουλειάς. Η διάκριση αυτή πραγματικά τους ανήκει».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News