Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 18:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intracom: Φτιάχνει ξεχωριστή εταιρεία real estate

Intracom: Φτιάχνει ξεχωριστή εταιρεία real estate

Την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης της Intracom με απόσχιση του κλάδου ακινήτων και εισφορά αυτού σε νέα εταιρεία αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της απόσχισης του κλάδου ακινήτων είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας και των επενδυτικών ευκαιριών σε παρόμοια περιουσιακά στοιχεία, καθώς και η διευκόλυνση πιθανών συνεργειών.

Η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της Intracom, με τον όμιλο να διατηρεί τις δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα και θα σχετίζονται, κυρίως, με τη συμμετοχή σε ελληνικές ή αλλοδαπές εταιρείες και επιχειρήσεις οιασδήποτε μορφής που έχουν ήδη συσταθεί ή θα συσταθούν ανεξαρτήτως του εταιρικού σκοπού τους καθώς και την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικής υποστήριξης, ενώ οι μετοχές του θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η 30η Σεπτεμβρίου 2022 ορίστηκε ως ημερομηνία της Λογιστικής Κατάστασης και αποτίμησης του προαναφερθέντος κλάδου.

Η ολοκλήρωση της Απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από το Δ.Σ. και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

«Η εταιρεία θα ενημερώνει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας Απόσχισης», καταλήγει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News