Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 14:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Διάκριση στα Environmental Awards 2022, με έξι βραβεία 

Alpha Bank: Διάκριση στα Environmental Awards 2022, με έξι βραβεία 

Με την κορυφαία διάκριση «Environmental Stewardship of the Year» και 5 βραβεία τιμήθηκε η Alpha Bank στην Τελετή Απονομής των Environmental Awards 2022, την Τετάρτη, 28  Σεπτεμβρίου.

Η τράπεζα αναδείχθηκε νικήτρια σε 5 κατηγορίες, αποσπώντας 2 Gold, 2 Silver και 1 Bronze βραβείο. Παράλληλα, για τη συνολικά υψηλή επίδοσή της, η Alpha Bank τιμήθηκε και με την κορυφαία διάκριση «Environmental Stewardship of the Year», βάσει της υψηλής συνολικής βαθμολογίας από τα βραβεία που έλαβε σε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι διακρίσεις της Alpha Bank αφορούσαν σε προϊόντα και προγράμματα για τη βιώσιμη/ηλεκτρική κινητικότητα, το περιβάλλον, την εθνική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις επιδόσεις της σε διεθνείς δείκτες ESG. Συγκεκριμένα, η τράπεζα απέσπασε: 

• Gold βραβείο στην κατηγορία «ESG Initiatives», για τη συμμετοχή της και τις επιδόσεις της σε διεθνείς δείκτες και φορείς ESG, όπως ο χρηματιστηριακός δείκτης βιωσιμότητας FTSE4Good, o MSCI ESG Rating και ο ISS ESG Quality Score, ενώ είναι από τους πρώτους οργανισμούς που υιοθέτησαν τις έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που διαμορφώθηκαν μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών “UNEP FI” (United Nations Environment Programme Finance Initiative), συνεισφέροντας, έτσι, στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ. 

• Gold βραβείο στην κατηγορία «Environmental CSR», για το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον», μία δέσμη δράσεων ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές, με στόχο την άμεση στήριξη τοπικών κοινωνιών και πολυάριθμων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς ή άλλα έκτακτα γεγονότα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τράπεζα, το 2022 προχώρησε στη δωρεά, μεταξύ άλλων, 6 πυροσβεστικών οχημάτων και στην παροχή οικονομικής βοήθειας σε εθελοντικές οργανώσεις πυροσβεστών της Εύβοιας, ενώ μέσω του «Impact Investing» που εισήγαγε η Διεύθυνση Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων στους Πελάτες Private Banking, συνεισέφερε στη φύτευση 17.379 νέων δέντρων στο δάσος Αρωνά στην Κατερίνη. 

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Cultural Heritage» για το Πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν» που στόχο έχει τη συντήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως βασικό στοιχείο αειφόρου ανάπτυξης και αστικής ανθεκτικότητας. Μέσω του προγράμματος, η τράπεζα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και συντήρηση γλυπτών και μνημείων που βρίσκονται σε εμβληματικούς χώρους μεγάλων πόλεων της χώρας και έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Πρόσφατη δράση του προγράμματος αυτό αποτέλεσε η συντήρηση αδριάντων και προτομών ηρώων του 1821, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Product or Service» για το τραπεζικό προϊόν «Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση». Πρόκειται για ένα καταναλωτικό δάνειο που η Alpha Bank ανέπτυξε αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας, το οποίο αποτελεί την ιδανική λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστεί το νησί πρότυπο βιωσιμότητας στη Μεσόγειο. 

• Bronze βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Transport» για τις πρωτοβουλίες βιώσιμης μετακίνησης που έχει αναπτύξει και υλοποιεί η Τράπεζα. Η Alpha Bank αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση, επανακαθορίζει τη σύσταση του εταιρικού στόλου οχημάτων με την αντικατάσταση 112 οχημάτων με οχήματα υβριδικής τεχνολογίας, προς μείωση του αποτυπώματός της και τη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Παράλληλα, η τράπεζα έχει εγκαταστήσει ήδη 30 ειδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 6 κεντρικά κτήριά της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. 

Στο πλαίσιο της βράβευσης της Alpha Bank στην Τελετή Απονομής, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της τράπεζας, δήλωσε: «Οι σημερινές διακρίσεις, δεν αποτελούν απλά ακόμη μία επιβράβευση του έργου της τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είναι και μία γενικότερη υπενθύμιση ότι η πραγματική αλλαγή -η πραγματική μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο- μπορεί να έρθει μόνο όταν οι οργανισμοί εργάζονται με γνώμονα τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, όχι μόνο για τους μετόχους τους, αλλά για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, την κοινωνία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.  
Εμείς, ως Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αλλαγής αυτής, με υπεύθυνες δράσεις υψηλού αντικτύπου, προχωρώντας μαζί σε ένα αύριο πιο βιώσιμο για όλους».  

Από την πλευρά της, η Σύλβια Κουρκουλή, Senior Officer στη Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Βιωσιμότητας της Alpha Bank, ανέφερε: «Για την Alpha Bank, η μετάβαση, τόσο της ίδιας της τράπεζας, όσο και των πελατών της, σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο αποτελεί μονόδρομος. Η ορθή διαχείριση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, η οποία διασφαλίζεται μέσα από ένα υγιές μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης, επιβεβαιώνεται μέσα από την επίδοσή μας σε κορυφαίους Διεθνείς Δείκτες και Φορείς. Ταυτόχρονα, η διάκριση “Environmental Stewardship of the Υear”, αποδεικνύει την ολιστική προσέγγιση που έχουμε υιοθετήσει προκειμένου να επιτύχουμε τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αλλά και την πλήρη ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στην καθημερινή μας λειτουργία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News