ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Έρχεται η νέα γενιά μεγάλων έργων στο σιδηρόδρομο

Έρχεται η νέα γενιά μεγάλων έργων στο σιδηρόδρομο

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα καταρτιστεί το στρατηγικό πρόγραμμα σιδηροδρομικών επενδύσεων. Πρόκειται για τον κατάλογο των νέων μεγάλων έργων στο σιδηρόδρομο που θα πρέπει να υλοποιηθούν από το 2023 έως και το 2027. Θα κατηγοριοποιούνται με βάση τις ανάγκες τακτικής και βαριάς συντήρησης και επιδιορθώσεων, αναβάθμισης και ανάταξης, όπως και τα νέα σιδηροδρομικά έργα.

Με βάση την κατηγοριοποίηση αυτή θα περιγράφονται και οι ανάγκες χρηματοδότησης των έργων που μπορεί να προέρχεται από την κρατική επιχορήγηση, τα έσοδα από τέλη υποδομής, το εθνικό σκέλος προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΤΠΑ, Ταμείο Συνοχής), το Πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» («Connecting Europe Facility»/«CEF») και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Plan).

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν κάθε ένα από τα έργα θα συγκεκριμενοποιηθούν στο σχέδιο δράσης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2023 και τους επόμενους που θα ενσωματωθούν στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News