Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 09:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Προχωρά ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις – Ποιοι δήλωσαν «παρών»

Ελληνικό: Προχωρά ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις – Ποιοι δήλωσαν «παρών»

«Παρών» σε έναν ακόμη διαγωνισμό της Lamda Development για το Ελληνικό, δήλωσαν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας. Ο λόγος για το έργο κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναπτυχθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου με εκτιμώμενο αρχικό προϋπολογισμό άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς στα σχήματα που «κατέβηκαν» μετά από πρόσκληση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Intrakat. 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν προς το δυτικό τμήμα της έκτασης, κοντά στην οικιστική ανάπτυξης που σχεδιάζονται δίπλα στο πάρκο του Ελληνικού. Βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος οι απαραίτητες άδειες θα έχουν εκδοθεί μέχρι το δεύτερο μισό του έτους και οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. 

Στην ανάπτυξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Κέντρο κολύμβησης, κλειστό προπονητήριο, εγκαταστάσεις στίβου, ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις, κτίρια διοίκησης αλλά και ξενώνες διαμονής αθλητών με πάνω από 270 κλίνες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News