Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 08:55
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πρόδρομες εργασίες» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Ενίσχυση 1,2 εκατ. στους εργαζομένους

«Πρόδρομες εργασίες» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Ενίσχυση 1,2 εκατ. στους εργαζομένους

Στην υποβολή του φακέλου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια έως τις 31 Οκτωβρίου στοχεύει η ΟΝΕΧ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Πάνος Ξενοκώστας στους εργαζομένους, ανακοινώνοντας παράλληλα την ενίσχυσή τους με 1,2 εκατ. ευρώ. 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ξενοκώστας εξέφρασε την αισιόδοξια τους πως η απόφαση των δικαστηρίων θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατό και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόδρομες διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να προχωρήσει τάχιστα το σύνολο των επισκευών και το ναυπηγείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. 

«Έχει ξεκινήσει ήδη μια αναλυτική αποτύπωση όλων των επιμέρους επισκευών, μετασκευών, συντηρήσεων, ώστε μετά το τέλος Ιανουάριου και την δικαστική απόφαση, να πατήσουμε το κουμπί επανεκκίνησης και να ξαναμπεί το ναυπηγείο σε τροχιά αναγέννησης», επισήμανε ο ίδιος.
Ενίσχυση 1,2 εκατ. ευρώ 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ ανακοίνωσε ακόμη την ενίσχυση των εργαζομένων με 1,2 εκατ. ευρώ ως ένδειξη εμπιστοσύνης αλλά και της δέσμευσης του στο πλάνο εξυγίανσης. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τον Δεκέμβριο «πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά», όπως σημείωσε ο ίδιος.

«Η απόφαση της καταβολής του ποσού αυτού έρχεται ως επιστέγασμα της στενής συνεργασίας που έχει θεμελιώσει  η εταιρεία με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους για τη δυναμική επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News