Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 08:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Google: Παρουσιάζει σήμερα την επένδυσή της στην Ελλάδα

Google: Παρουσιάζει σήμερα την επένδυσή της στην Ελλάδα

Την επένδυσή της στην Ελλάδα, που αφορά την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud, θα παρουσιάσει σήμερα στις 12:00 η Google. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την πρόεδρο της Google Cloud International, Αντερ Φοξ-Μάρτιν και τη γενική διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά τη Microsoft και την Amazon, και η Google αναπτύσσει υποδομές cloud στην Ελλάδα, που πλέον θα είναι μία από τις λιγοστές χώρες παγκοσμίως εκτός της Βορείου Αμερικής στην οποία θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές παροχής υπηρεσιών cloud.

Συνεκτιμώντας και την παρουσία στην Ελλάδα εκτεταμένων υποδομών cloud και άλλων ομίλων, όπως της Lamda Helix που εξαγοράστηκε από την Digital Realty, καθίσταται σαφές πως η χώρα αποκτά πλέον την τεχνολογική υποδομή, τις υπηρεσίες και κυρίως τις ταχύτητες και την υποστήριξη που χρειάζεται όχι μόνον για να επιταχύνουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αλλά και για να υποστηρίξει ολόκληρη την περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Google θα αναπτύξει υποδομές ενός data center στην Ελλάδα σε μια επένδυση που, αν και ο προϋπολογισμός της δεν αποκαλύπτεται, εκτιμάται πως προσμετράται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Απαρτία των κολοσσών του cloud: Έρχεται και η Google

Επενδύσεις άνω των 5 δισ.ευρώ στην Ελλάδα από τεχνολογικές εταιρείες

Microsoft: Σχεδιάζοντας data centers εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News