Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 10:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lone Star: Αποσύρει το ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κύπρου

Lone Star: Αποσύρει το ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κύπρου

Δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά για την Τράπεζα Κύπρου, αναφέρει η Lone Star, σε σημερινή της ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα Κύπρου, στις 22 Ιουλίου είχε απορρίψει μία τρίτη, βελτιωμένη προσφορά στα 1,51 ευρώ ανά μετοχή από την Lone Star. Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρώτη προσφορά είχε γίνει στις αρχές Μαΐου, στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η Lone Star είχε προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου να ανακοινώσει εάν θα κάνει επίσημη προσφορά.

Η Lone Star, υπό τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο John Grayken, έχει επενδύσει σε τράπεζες, με το χαρτοφυλάκιό της να περιλαμβάνει τη γερμανική IKB Deutsche Industriebank και την πορτογαλική Novo Banco.

Ο κλάδος αρχίζει να γίνεται ελκυστικός για τα private equity, λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων. Όμως, κάποιοι επενδυτές ανησυχούν ότι μια μελλοντική ύφεση θα φέρει κόκκινα δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου, που είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο, μπήκε σε μια μεγάλη διαδικασία αναδιάρθρωσης το 2013, εν μέσω της κρίσης. Στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Κύπρου ύψους 10 δισ. ευρώ, απορρόφησε τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και ανακεφαλαιοποιήθηκε μέσω της μετατροπής καταθέσεων σε μετοχές. Οι μέτοχοι έχασαν σχεδόν όλα τους τα χρήματα και οι 21.000 πελάτες της που είχαν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ είδαν περίπου τα μισά από τα μη ασφαλισμένα χρήματά τους να μετατρέπονται σε μετοχές, στο 1 ευρώ έκαστη.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τράπεζα Κύπρου: Προσέγγιση για εξαγορά από την Lone Star

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News