ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public: Η επένδυση στην Klarna και οι επόμενες κινήσεις

Public: Η επένδυση στην Klarna και οι επόμενες κινήσεις

Ο κλάδος των logistics αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι το πεδίο των επόμενων επενδυτικών κινήσεων του ομίλου Public, με τις σχετικές εξελίξεις να αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η επένδυση να μην είναι μόνο σε μία εταιρεία, αλλά σε περισσότερες, προκειμένου ο όμιλος Public να βελτιώσει τις επιδόσεις του και σε ό,τι αφορά τους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των παραγγελιών, αλλά και το περίφημο last mile με ενίσχυση των υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα ο καταναλωτής να αλλάζει σε «πραγματικό χρόνο» την ώρα ή τον τόπο παράδοσης της παραγγελίας του. Σε επόμενο στάδιο ο όμιλος ενδιαφέρεται για επενδύσεις σε κλάδους, όπως αυτός των data analytics.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου Public, η Public Capital Partners, συμμετείχε στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 800 εκατ. δολαρίων που ολοκλήρωσε η σουηδική Klarna, μία από τις πλέον γνωστές διεθνώς fintech εταιρείες η οποία από τον Ιούνιο δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Klarna πέρα από τους υφιστάμενους στην εταιρεία επενδυτές συμμετείχαν πολύ γνωστά funds, όπως η γνωστή και στην Ελλάδα Mubadala Investment Company και το Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments) που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του βασικού συνταξιοδοτικού συστήματος στον Καναδά (Canada Pension Plan). Βασικός στόχος του νέου γύρου χρηματοδότησης της Klarna είναι η ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά.

Όσο για τον όμιλο Public η κίνηση να επενδύσει στην Klarna -σημειωτέον το ποσό της επένδυσης ή το ποσοστό συμμετοχής δεν έχει γίνει γνωστό- εντάσσεται στη στρατηγική κατεύθυνση να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογικές πλατφόρμες, καθώς και σε εταιρείες που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών και δίνουν τη δυνατότητα η Public να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» υπηρεσιών στους πελάτες της. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 ο όμιλος Olympia, όπου ανήκει και η Public ήταν ο βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης 2,3 εκατ. ευρώ που «σήκωσε» η Douleutaras.gr, ενώ στις αρχές του 2022 η Public εξαγόρασε το 50% της iRepair η οποία ειδικεύεται στις επισκευές κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ αυτών και των συσκευών της Apple.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News