AEGEAN

Ευτ. Βασιλάκης (Aegean): Επιστροφή στην κανονικότητα – Το outlook για το 2022

Ευτ. Βασιλάκης (Aegean): Επιστροφή στην κανονικότητα – Το outlook για το 2022

Σε συνθήκες κανονικότητας παραπέμπουν οι επιδόσεις της Aegean κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, ο πρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Ευτύχης Βασιλάκης.

Με εξαίρεση χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων κατά το οποίο ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εισηγμένη κατέγραψε σταθερή αύξηση ζήτησης και κρατήσεων που οδήγησαν σε ισχυρά έσοδα και cash flow.

Αναφερθείς στις επιδόσεις του τρέχοντος -τρίτου-τριμήνου, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις της διοίκησης της Aegean. Ως εκ τούτου, αναμένεται να καταγραφούν τουλάχιστον τα ίδια έσοδα και κέρδη, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Ο επικεφαλής της Aegean έκανε λόγο για ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη χώρα όπου ο αριθμός των πτήσεων αγγίζει τα επίπεδα του 2019.

Συνολικά για το 2022, ο πρόεδρος της Aegean εκτίμησε ότι η αεροπορική θα εμφανίσει χωρητικότητα- μετριέται σε επιβατοχιλιόμετρα (ASK)-που θα διαμορφωθεί στο 94%-98% του 2019. Επίσης, αναμένεται να διακινήσει συνολικά περίπου 12-12,5 εκατ. επιβάτες, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα από -3% έως -6%, συγκριτικά με το 2019.

Η εισηγμένη, όπως διευκρίνισε, δεν θα διανείμει μέρισμα φέτος και το 2023-εκτός εάν αποδειχθεί “μαγική χρονιά” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης- με στόχο η κερδοφορία να επιστρέψει πλήρως στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Σχετικά με τις παραλαβές νέων Airbus της οικογένειας Α3Neo, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι αρχικά αναμενόταν να παραληφθούν συνολικά 12 φέτος, αλλά λόγω καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, θα παραληφθούν 10. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

To turnaround της Aegean, το κόστος του 1 Gbps και τα κοινόχρηστα του Atrina

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News