ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Τον Νοέμβριο προσφορές για το ακίνητο – φιλέτο του ΤΕΕ

Ισχυρότατο ενδιαφέρον συγκεντρώνει λόγω προνομιακής τοποθεσίας το ακίνητο

Τον Νοέμβριο προσφορές για το ακίνητο – φιλέτο του ΤΕΕ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για την αξιοποίηση του οικοπέδου κυριότητάς του στον κόμβο Αμαρουσίου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος και αδυναμίας στην ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής προσφορών. Ως εκ τούτου, η διαδικασία θα επαναληφθεί άμεσα, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών να τοποθετείται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με τον τρόπο αυτό-έστω κι αν αυτό δεν ήταν το ζητούμενο της ματαίωση του διαγωνισμού- οι υποψήφιοι θα έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τη διεκδίκηση του ακινήτου. Λόγω της προνομιακής τοποθεσίας του, σε απόσταση αναπνοής από την Αττική Οδό, την Λεωφόρο Κηφισίας, τον σταθμό Προαστιακού «Κηφισίας» και στην «καρδιά» του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου, το ενδιαφέρον θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, όπως αναφέρουν στο MR παράγοντες της αγοράς. Εξάλλου, πρόκειται για μία από τις τελευταίες αδόμητες εκτάσεις του Αμαρουσίου, όπου, αυτήν την περίοδο, πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις στο real estate, όπως για παράδειγμα, αυτή της ανάπτυξης κτηρίου γραφείων στο οικόπεδο της πρώην Kodak.

Ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 20,29 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων, βιοκλιματικού κτηρίου γραφείων. Αυτό θα γίνει με την μέθοδο της αντιπαροχής, με ποσοστό 35,45% να δίδεται στο ΤΕΕ. Οι όροι δόμησης του ακινήτου προβλέπουν εμβαδόν περίπου 9 χιλ. τ.μ., συντελεστή δόμησης 1, κάλυψη 40% και μέγιστο ύψος 17,25 μέτρα. Προβλέπεται η δημιουργία δύο ανεξάρτητων μεταξύ τους κτηριακών όγκων, ενώ θα πρέπει η ανάπτυξη να περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-αμφιθέατρο 200 ατόμων και χώρος βιβλιοθήκης τουλάχιστον 180 τ.μ. Επίσης, στο ακίνητο θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 268 θα είναι υπόγειες, δύο θα προορίζονται για στάθμευση μεγάλων οχημάτων, ενώ 40 θα είναι υπαίθριες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News