Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 17:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τειρεσίας: Νέα υπηρεσία για έλεγχο φερεγγυότητας επιχειρήσεων

Τειρεσίας: Νέα υπηρεσία για έλεγχο φερεγγυότητας επιχειρήσεων

Την υπηρεσία ΤΣΕΚ Business Index (ΤΣΕΚ Bi) εγκαινίασε η Τειρεσίας, ως επέκταση της πλατφόρμας ΤΣΕΚ, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν την πιθανότητα που έχει μία εταιρεία με δημοσιευμένα στοιχεία ισολογισμού να αθετήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία διατίθεται μέσα από το tsek.teiresias.gr, όπου παράγεται μία αναφορά (report), την οποια μπορεί να κατανοήσει ο επιχειρηματίας, χωρίς να χρειάζεται ειδικές γνώσεις.

Τειρεσίας: Νέα υπηρεσία για έλεγχο φερεγγυότητας επιχειρήσεων-1

Το ΤΣΕΚ Bi αναπτύχθηκε από την Τειρεσίας ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βασίζεται στο μοντέλο Risk Calc της Moody’s Analytics και παράγει ένα δείκτη επιχειρηματικού κινδύνου για μια συγκεκριμένη επιχείρηση, συνυπολογίζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής αγοράς. Με το ΤΣΕΚ Bi, η εκτίμηση της φερεγγυότητας γίνεται ανεξάρτητα από το εάν μια επιχείρηση έχει σήμερα δεδομένα αρνητικής οικονομικής συμπεριφοράς (ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές). Έτσι, αναμένεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες εκτίμησης πιστωτικού κινδύνου που παρέχει στις επιχειρήσεις η Τειρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΤΣΕΚ, η οποία δημιουργήθηκε για να έχουν οι εταιρείες πρόσβαση σε οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα, που συμβάλλουν στην εξυγίανση των οικονομικών τους συναλλαγών και στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα διευκολυνθούν οι πιστώσεις με τον κρατικό «Τειρεσία»

Εργαλείο για υγιείς χρηματοδοτήσεις ο Κρατικός Τειρεσίας και το Μητρώο Πιστώσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News