Green Economy Τετάρτη 14/09/2022, 20:32
GREEN ECONOMY

Την αντικατάσταση του φυσικού αερίου με υγραέριο εξετάζει η Elvalhalcor

Την αντικατάσταση του φυσικού αερίου με υγραέριο εξετάζει η Elvalhalcor

Η εταιρεία παραγωγής αλουμινίου και χαλκού Elvalhalcor εξετάζει το ενδεχόμενο μετάβασης από το φυσικό αέριο σε άλλο καύσιμο, όπως π.χ. το υγραέριο (LPG), στο πλαίσιο των δράσεων για μείωση του αυξανόμενου λογαριασμού της για ενέργεια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Η Elvalhalcor διαθέτει εργοστάσια στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ολλανδία και εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στο εξωτερικό. Χρησιμοποιεί αέριο για την τήξη αλουμινίου και χαλκού και κάποιες άλλες δραστηριότητες, είπε ο οικονομικός διευθυντής της Σπύρος Κοκκόλης στην ενημέρωση των αναλυτών την Τετάρτη.

«Εξετάζουμε το σενάριο χρήσης υγραερίου. Ωστόσο, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα», είπε.

Μία τέτοια αλλαγή μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών και τον χρόνο που θα χρειαστεί η εταιρεία για να τα εγκαταστήσει, πρόσθεσε ο κ. Κοκκόλης.

Οι εταιρείες παγιδεύτηκαν από τις αυξανόμενες τιμές, αφού η Ρωσία περιόρισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι βιομηχανικοί χρήστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με περιορισμούς στη χρήση φυσικού αερίου αν τα αποθέματα αποδειχθούν ανεπαρκή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News