Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 18:25
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Euroins: Ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας για τη μητρική Eurohold το α΄ εξάμηνο

Euroins: Ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας για τη μητρική Eurohold το α΄ εξάμηνο

Αποτελέσματα-ρεκόρ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2022 o χρηματοοικονομικός και ενεργειακός όμιλος Eurohold Bulgaria AD, μητρική εταιρεία του ασφαλιστικού ομίλου Euroins. 

Ειδικότερα, το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2022 η εταιρεία συμμετοχών τετραπλασίασε σχεδόν τα συνολικά έσοδά της, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ στα 1,62 δισ. ευρώ. Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν, επίσης, το EBITDA στα 86 εκατ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία της στα 37 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2022. «Τα ισχυρά αποτελέσματα του Ομίλου είναι αποτέλεσμα των επιδόσεων που σημειώθηκαν στους δύο βασικούς κλάδους δραστηριότητας, τον ενεργειακό και τον ασφαλιστικό», όπως αποτυπώνεται στις ενδιάμεσες ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις.

Η μεγαλύτερη συνεισφορά στα αποτελέσματα της Eurohold – σε ποσοστό άνω του 50% – προήλθε από τη δραστηριότητά της στον ενεργειακό κλάδο, υπό την επωνυμία Electrohold. Η εν λόγω δραστηριότητα συνέβαλε, επίσης, σε ποσοστό άνω του 70% στην κερδοφορία της Εταιρείας Συμμετοχών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας και οι συμψηφισμοί των ενδοομιλικών υπολοίπων.

Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου είχε, επίσης, η δραστηριότητα στον ασφαλιστικό κλάδο υπό την επωνυμία Euroins Insurance Group (EIG). Ο όγκος των ασφαλίστρων της EIG ενισχύθηκε κατά 72,7% στα 452,8 εκατ. ευρώ. Τα ακαθάριστα έσοδα της Eurohold από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες διπλασιάστηκαν σχεδόν στα 777,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στον ίδιο κλάδο σε περίπου 25,4 εκατ. ευρώ.

Ο Kiril Boshov, πρόεδρος Δ.Σ. της Eurohold, δήλωσε σχετικά: «Με τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη και τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται στα υψηλότερα επίπεδα σε βάθος 25ετίας, διανύουμε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων για όλους τους κλάδους. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Eurohold κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, συνεχίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Οι επιδόσεις μας ξεπέρασαν τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Τα εντυπωσιακά μεγέθη που καταγράψαμε το τελευταίο 1,5 έτος αποδεικνύουν ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ακολουθούμε τη σωστή στρατηγική ανάπτυξης. Το επιχειρησιακό μοντέλο που εφαρμόζουμε, το οποίο στηρίζεται σε δύο άξονες -τον ενεργειακό και τον ασφαλιστικό, αποδεικνύεται ισχυρό ακόμη και στις πιο απαιτητικές  συνθήκες. Τα ισχυρά αποτελέσματα που πετύχαμε το πρώτο εξάμηνο ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι μπορούμε να καταγράψουμε ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις ακόμη και σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες τους μήνες που έρχονται».

Από την πλευρά του, ο CEO της Euroins Ελλάδος, Evgeny Ignatov, σημείωσε: «Τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2022 επιβεβαιώνουν την ισχυρή πορεία του Ομίλου και αποτελούν το επιστέγασμα των στρατηγικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια. Η Euroins Greece, ως μέλος της ταχύτατα αναπτυσσόμενης οικογένειας του Ομίλου Eurohold, σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της στην ελληνική αγορά με στόχο τη δυναμική και, πρωτίστως, ανθεκτική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των συνεργατών μας».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News