Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 10:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Project Tethys: Το σχήμα SMERC-Λασκαρίδης-Βrown προτιμητέος επενδυτής

Project Tethys: Το σχήμα SMERC-Λασκαρίδης-Βrown προτιμητέος επενδυτής

Tην ανάδειξη της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης 254 εκατ. ευρώ, γνωστό ως Project Tethys, ανακοίνωσε η Intrum, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του MR

«Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή, πέραν της οικονομικής προσφοράς, αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων και την επανατοποθέτησή τους στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική τουριστική αγορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Τι περιλαμβάνει το Project Tethys

Το χαρτοφυλάκιο με τα 72 ξενοδοχεία, που φέρει την επωνυμία Tethys, περιλαμβάνει αθροιστικά πάνω από 4.000 δωμάτια. Μεταξύ αυτών είναι 10 μεγάλες τουριστικές μονάδες με δυναμικότητα άνω των 100 δωματίων, ενώ κατά μέσο περιλαμβάνει ξενοδοχεία 50 κλειδιών το καθένα.

Tα μισά περίπου από τα 72 ξενοδοχεία βρίσκονται σε Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κέρκυρα και Κυκλάδες. Ωστόσο, περιλαμβάνονται και ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, κάποιες σε πόλεις αλλά και λίγες σε ορεινούς και μη παραθαλάσσιους προορισμούς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο SMERC fund το Project Tethys των 72 «κόκκινων» ξενοδοχείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News