Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 15:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την CemAI ιδρύει η Τιτάν: Συντήρηση εργοστασίων με τεχνητή νοημοσύνη

Την CemAI ιδρύει η Τιτάν: Συντήρηση εργοστασίων με τεχνητή νοημοσύνη

Την CemAI, μια εταιρεία η οποία προσφέρει μια υπηρεσία για την προγνωστική συντήρηση εργοστασίων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ίδρυσε στις ΗΠΑ ο Όμιλος Τιτάν. 

Η υπηρεσία συνδυάζει τη χρήση ενός λογισμικού, του οποίου η εταιρεία CemAI έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τον κλάδο τσιμέντου, με τη συνεχή παρακολούθηση και επίλυση συμβάντων από ειδικούς με εργοστασιακή εμπειρία και εφαρμόζεται σε ολόκληρες γραμμές παραγωγής τσιμέντου σε όλο τον κόσμο. 

Η νέα εταιρεία αξιοποιεί τόσο την εμπειρία του Τιτάνα στην παραγωγή τσιμέντου όσο και την τεχνογνωσία του στη δημιουργία ψηφιακών λύσεων. Ο Όμιλος έχει αναπτύξει, δοκιμάσει και εφαρμόσει τη λύση προγνωστικής συντήρησης CemAI σε πολλές από τις περιοχές που δραστηριοποιείται διεθνώς. Με τη νέα υπηρεσία οι πελάτες της CemAI θα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα και αξιοπιστία των εργοστασίων τους, καθιστώντας παράλληλα τις διαδικασίες τους πιο αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η υπηρεσία CemAI χρησιμοποιεί την προγνωστική ανάλυση (predictive analytics), για να συμπληρώσει το έργο των τοπικών ομάδων συντήρησης. Με τη δύναμη της τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης, η νέα υπηρεσία επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα λειτουργίας ολόκληρων εργοστασίων και στέλνει ειδοποιήσεις (alerts) που αναλύονται από ομάδα έμπειρων ειδικών, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές ομάδες με στόχο την επίλυση ζητημάτων πολύ πριν αυτά επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου. Η υπηρεσία CemAI λειτουργεί μέσω πολλαπλών κέντρων απομακρυσμένης παρακολούθησης που συλλέγουν και αναλύουν τη ροή δεδομένων από αισθητήρες σε εγκαταστάσεις του εργοστασίου αδιαλείπτως,  24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News