ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nova – Wind: Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε δίκτυα οπτικών ινών

Nova – Wind: Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε δίκτυα οπτικών ινών

Επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές με προϋπολογισμό της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ισχυρός άντρας της BC Partners, και τελικός μέτοχος της Nova – Wind και της μητρικής της United Group, Νίκος Σταθόπουλος.

Η συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα το πρωί οπότε και θα ανακοινωθούν και δημοσίως οι λεπτομέρειες της επένδυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω επενδυτικό πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη ιδιόκτητου ανεξάρτητου δικτύου οπτικών ινών της Nova, όπως μετονομάζεται η Nova – Wind.

Με τις επενδύσεις αυτές, που θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα τριετίας, και σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες κινήσεις αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης που έχει δρομολογήσει ο νέος μέτοχος του ομίλου, «δημιουργείται ένας νέος ισχυρός πόλος στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της χώρας που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί από πολύ ισχυρότερη θέση και με σαφώς υψηλότερες αξιώσεις την Cosmote», αναφέρουν πηγές της BC Partners.

Σύμφωνα με το management του επενδυτικού κεφαλαίου, οι δρομολογούμενες επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς υψηλής τεχνολογίας   αποτελούν το τρίτο κατά σειρά βήμα για την συγκρότηση ενός ισχυρού ομίλου τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας. Η πρώτη ήταν η απόκτηση της Forthnet και η δεύτερη η εξαγορά της wind. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως εν αντιθέσει με την συνήθη τακτική των επενδυτικών κεφαλαίων, ο επενδυτικός ορίζοντας της BC Partners στην Ελλάδα είναι πιο μακροπρόθεσμος και δεν αποσκοπεί στην μεταπώληση της εταιρείας βραχυπρόθεσμα.  

Τα βήματα αυτά είχε προδιαγράψει επακριβώς πριν ένα χρόνο μιλώντας στην Καθημερινή ο Νίκος Σταθόπουλος οπότε και είχε προσδιορίσει ότι θα προχωρήσει στην άμεση ενοποίηση της Wind Hellas με την Nova, στην υλοποίηση νέων επενδύσεων τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε υποδομές και εξοπλισμό αλλά και στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με ελκυστικούς όρους για τους συνδρομητές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2021 η United Group, όμιλος που ανήκει στο βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, ανακοίνωσε   την εξαγορά της Wind Hellas.  

Διαβάστε επίσης: 

H Cosmote φέρνει ταχύτητες 1Gbps στο ελληνικό internet

Ταχύτερη η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών

ΟΤΕ: Στις γρήγορες ταχύτητες στρέφονται οι συνδρομητές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News