ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pepco: Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη για την «πολωνική Jumbo»

Pepco: Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη για την «πολωνική Jumbo»

H Θεσσαλονίκη θα είναι ένας από τους αμέσως επόμενους σταθμούς της Pepco, η οποία πριν ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο, κατάστημα που θα βρίσκεται στο Piraeus Retail Park, αναζητεί προσωπικό για κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η εκπτωτική πολωνική αλυσίδα είχε δημοσιεύσει αγγελίες για θέσεις εργασίας στη Λάρισα.

H Pepco ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2021 με τον σχεδιασμό της να προβλέπει την ίδρυση συνολικά 12 καταστημάτων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Αν και τα καταστήματά της είναι μικρότερης επιφάνειας από αυτά των Jumbo, εκτιμάται ότι μπορεί να αποσπάσει μερίδιο από τον ελληνικό όμιλο, ειδικά μάλιστα στην παρούσα συγκυρία των πληθωριστικών πιέσεων.

Χθες η αλυσίδα που δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο ειδών παιδικής, γυναικείας και ανδρικής ένδυσης, καθώς και ειδών διακόσμησης σπιτιού ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου της καταστήματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, κίνηση που σηματοδοτεί και την έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Trade Estates AEΕΑΠ του Ομίλου Φουρλή. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Φουρλή και η εταιρεία του η Trade Estates AEEAΠ έχουν δρομολογήσει σχέδια για δημιουργία εμπορικών πάρκων στο Ελληνικό, καθώς και στην Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Σπάτα, το Χαλάνδρι. Επίσης, η Trade Estates πριν από μερικούς μήνες απέκτησε το εμπορικό κέντρο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα, όπου μειώθηκε ο χώρος του ΙΚΕΑ, πρόκειται να στεγασθούν άλλες επιχειρήσεις.

Για την ώρα δεν διευκρινίζεται εάν το επόμενο πεδίο συνεργασίας των δύο πλευρών θα είναι η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό, πάντως, που τονίζεται είναι ότι αφού η είσοδος της Pepco στην Ελλάδα έγινε μέσω ακινήτου της Trade Estates, υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και για άλλα σημεία που τους ενδιαφέρουν μελλοντικά. Καθίσταται δε σαφές ότι η συνεργασία θα αφορά μόνο τις εμπορικές μισθώσεις.

Η Ελλάδα είναι η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Η αλυσίδα λειτουργεί επί του παρόντος τα καταστήματά της από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, την Ιταλία στον νότο και από την Ισπανία στα δυτικά, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, ενώ το φθινόπωρο του 2021 επέκτεινε την παρουσία της μπαίνοντας με επιτυχία στην αυστριακή αγορά, με την επόμενη χώρα να είναι η Γερμανία. Με την είσοδο στην Ελλάδα, η επέκταση ολόκληρου του ομίλου Pepco (ο οποίος λειτουργεί επίσης τις επιχειρήσεις εκπτωτικού λιανικού εμπορίου Poundland –γνωστό ως «σούπερ μάρκετ των φτωχών»- στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία και Dealz στην Ισπανία και την Πολωνία), θα φτάσει συνολικά τις 20 αγορές δραστηριοποίησης. Η Pepco διαθέτει συνολικά 2.921 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, ενώ συνολικά ο όμιλος έχει 3.795 καταστήματα.

Το Pireus Retail Park που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού στα όρια των δήμων Μοσχάτου, Ρέντη και της περιοχής του Νέου Φαλήρου (δήμος Πειραιά) έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί. Σήμερα βρίσκονται ήδη σε λειτουργία 4 καταστήματα μεγάλων εμπορικών Ομίλων (ΑΒ Βασιλόπουλος, McDonald’s, Μουστάκας, LC Waikiki) ενώ μέχρι το τέλος του έτους 2022,  θα παρουσιαστούν ακόμα 6 από τα τελευταία σήματα – τύποι καταστημάτων διεθνών και Ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα του λεγόμενου value retailing (χαμηλού κόστους λιανεμπόριο).

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News