Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 19:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Αποχωρεί ο Anders Engdahl – Προσωρινός πρόεδρος και CEO ο Andres Rubio

Intrum: Αποχωρεί ο Anders Engdahl – Προσωρινός πρόεδρος και CEO ο Andres Rubio

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrum AB (publ) («Intrum») ήρθε σε συμφωνία με τον Anders Engdahl, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum και θα αποχωρήσει από την εταιρεία με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ διόρισε το σημερινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Andrés Rubio ως αναπληρωτή Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη του νέου προέδρου και CEO.

«Ο Anders Engdahl μετακινήθηκε εσωτερικά από τον ρόλο του CFO στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, με στόχο να οδηγήσει τον μετασχηματισμό της ONE Intrum, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Τα τελευταία δύο χρόνια, κατάφερε να αναπτυχθεί καθώς και να μετατρέψει την εταιρεία σε έναν πιο αποτελεσματικό οργανισμό. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η εταιρεία δεν έχει επιτύχει την ηγετική θέση της στην αγορά και δεν έχει αναπτυχθεί το πλήρες δυναμικό της, κυρίως λόγω ανεπαρκούς εμπορικής ανάπτυξης. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται μια πιο εστιασμένη στον μετασχηματισμό και την εμπορική ανάπτυξη, ηγεσία για να αναδειχθεί η πλήρης αξία της Intrum», λέει ο Magnus Lindquist, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrum θα ήθελε με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Anders Engdahl για τη συνεισφορά και τη σκληρή δουλειά του για την εταιρεία. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες», προσθέτει ο Magnus Lindquist.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Andrés Rubio θα αναλάβει προσωρινά. Ο Andrés Rubio, γεννημένος το 1968, έχει μεγάλη εμπειρία σε διάφορες διοικητικές θέσεις (συμπεριλαμβανομένων των Cerberus, Apollo Management International και Altamira Asset Management) και διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intrum το 2019.

«Ο Andrés έχει μια εκτενή εμπειρία δύο δεκαετιών στον κλάδο, με βαθιά κατανόηση της επιχείρησης CMS καθώς και των επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό ως ηγέτης και διακρίνεται για την προσοχή, τη διαφάνεια και τη συνέπειά του. Ιδιότητες που το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι θα είναι καθοριστικές στο μέλλον, καθώς στοχεύουμε να επιταχύνουμε την εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας. Ο Andrés έχει την εμπειρία, την ταπεινοφροσύνη και τις ηγετικές ιδιότητες για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της Intrum στο εγγύς μέλλον. Έχοντας στο διοικητικό συμβούλιο για περισσότερα από τρία χρόνια, ο Andrés γνωρίζει καλά την εταιρεία, τους ανθρώπους μας και τους τρόπους εργασίας», συνεχίζει ο Magnus Lindquist.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τον ρόλο του αναπληρωτή Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Intrum. Έχοντας συνεργαστεί στενά με την εταιρεία για περισσότερα από τρία χρόνια, γνωρίζω καλά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Το μέλλον της Intrum είναι λαμπρό και δεν έχουμε ακόμη δει τα καλύτερα αυτής της εταιρείας. Στο μέλλον, η κύρια εστίασή μου θα είναι στο να ενισχύσω και να επιταχύνω την εμπορική ανάπτυξη της Intrum. Φιλοδοξία μου είναι επίσης να δημιουργήσω μια πιο ξεκάθαρη οργανωτική δομή -με συντομότερες διαδρομές λήψης αποφάσεων και βελτιωμένους τρόπους εργασίας- που να υποστηρίζεται από την ισχυρή κουλτούρα Intrum και με μεγαλύτερη εστίαση στον πελάτη», λέει ο Andrés Rubio.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Andrés Rubio αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Intrum με άμεση ισχύ και παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News